Klasik Otomobil Şenliği

Bursa'da bu yıl altıncısı düzenlenen Klasik Otomobil Şenliği'nde araba tutkunları gözleri gibi baktığı araçlarını görücüye çıkardı.Bursa Klasik Otomobilciler Derneği (BURKOD) ile Osmangazi Belediyesi iş birliğiyle Sukaypark'ta düzenlenen ' Klasik Otomobil Şenliği ' de, nostaljik araçlar görücüye çıktı. Yakın tarihe tanıklık eden araçların ilk günkü parıltısını kaybetmemesi dikkatlerden kaçmazken, klasik otomobil tutkunu vatandaşlar da araçları yakından inceleme fırsatı buldu. Şenliğe İstanbul, Bursa, Eskişehir Adapazarı ve Konya'dan 250'den fazla araç katıldı.
Avrupa Osmangazi Belediyesi Klasik Otomobil 


Organizasyonun ev sahiplerinden BURKOD Başkanı Zafer Ahmetoğlu, klasik otomobillerin bir tutku olduğunu belirterek, ' Klasik araba alan bir arkadaşım çoğunlukla birkaç yıl sonra ikincisini, üçüncüsünü alıp koleksiyona doğru gidiyor ' diye konuştu.

Bu işin paradan çok ilgi ve emek işi olduğunu vurgulayan Ahmetoğlu, ' Çünkü para arabasına göre değişir. Burada 5-6 bin liradan başlayıp 300-400 bin dolara kadar varabilen fiyatlarda klasik otomobiller var. Derneğimiz bu yıl kuruldu. Daha önce bir site adı altında düzenliyorduk. Etkinliğimiz bu yıl altıncı yaşında. Burada Avrupa ve Amerikan klasik otoları sergiliyoruz. Çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenliyoruz. Bu etkinlikteki amacımız, uzun zamandan beri bir araya gelemeyen klasik oto sahipleri ile klasik oto tutkunlarını bir araya getirmek. Her geçen yıl etkinliğimize katılım yükseliyor. İlk etkinliğimize 12 araçla başladık, bu yıl ise 250 aracı aşkın bir katılım var. Bu yıl en çekici otomobil ödülü 58 model İmpala'ya gitti ' dedi.
Ahmetoğlu, programın şehir turunun ardından hava kararana kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.
18 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı