'Kerbela Şehitlerini Anma' programı - ANKARA

"Kerbela Şehitlerini Anma" programı - ANKARA - Hacı Bayram - ı Veli Camisinden detaylar - Hacı Bayram Camisi İmamı Ahmet Karalı'nın Kur'an - ı Kerim tilavet etmesi - İlahi okunması - Din işleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Cenksu Üçer'in vaazı - Aşr - ı Şerif okunması"Kerbela Şehitlerini Anma" programı - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Cenksu Üçer: - "Bugünün Müslümanları olarak bizlere düşen görev, yeni Kerbelaların yaşanmaması için her birimize düşen sorumlulukları kavrayıp onları hakkıyla yerine getirmemiz gerektiğini unutmayalım"ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Cenksu Üçer, "Bugünün Müslümanları olarak bizlere düşen görev, yeni Kerbelaların yaşanmaması için her birimize düşen sorumlulukları kavrayıp onları hakkıyla yerine getirmemiz gerektiğini unutmayalım. " dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının "Kerbela Şehitlerini Anma" programı Hacı Bayram - ı Veli Camisinde gerçekleştirildi.
Program, Hacı Bayram Camisi İmamı Ahmet Karalı'nın Kur'an - ı Kerim tilavetiyle başladı.
Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Üçer, Kerbela olayının anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.Kuran - ı Kerim'de belirtilen 12 aydan 4'ünün haram aylar olduğunu, bu 4 aydan birininde Muharrem ayı olduğuna işaret eden Üçer, Muharrem ayı denildiğinde Hicri yeni yılın ilk ayının akıllara geldiğini ve hicretin hatırlanıldığını belirtti.
Hz. Muhammed'in hicretle beraber iki kurum ihdas ettiğini, bunlardan birisinin cami ve mescitler, diğerinin ise kardeşlik hukuku olduğuna dikkati çeken Üçer, "Bugün biz Müslümanlar olarak, dünyanın her bir tarafındaki kardeşlerimizin hukukunun nasıl korunacağı ve nerede olursak olalım bu kardeşliğin gereğinin nasıl icra edileceğinin mutlak surette peşinde ve gayretinde olmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.Üçer, "O zaman bizler bugünü anarken kurtuluşun yolunun Allah ile Resulüne tabi olmaktan geçtiğini, bugüne güncelleyerek anlamamız gerekiyor. Bugünün Müslümanları olarak bizlere düşen görev, yeni Kerbelaların yaşanmaması için her birimize düşen sorumlulukları kavrayıp onları hakkıyla yerine getirmemiz gerektiğini unutmayalım. Yeni Kerbelaların yaşanmaması için topyekun Allah'a ve Resulüne hicret etmemiz gerektiğini ne olur bugünler vesilesiyle tekrar hatırlayalım ve yeni Kerbelaların yaşanmaması için mutlaka Allah'ı ve Resulünü kendimize rehber, bir mihenk taşı ve mizan kabul etmemiz gerektiğini unutmayalım." dedi.
Üçer, herkesin bugünlerde tutuğu oruçları ve yapılan tüm ibadetlerin kabul olmasını diledi."Her birimiz ayrı bir milletiz. Her birimizin ayrı bir mezhebi var. Milletimiz, mezhebimiz meşrebimiz ne olursa olsun, bunları bir farklılık, bir ayrıştırma, bir ötekileştirme, birbirimizi yok sayma, birbirimizi beğenmeme vesilesi kılmak yerine aynı aşure kazanındaki birer nimet gibi görüp, her birimiz sahip olduğumuz güzelliklerle yaşadığımız toplumu güzelleştirme gayreti içerisinde olmamız gerekiyor." diyen Üçer, başta Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere vatan ve İslam coğrafyası için canlarını feda eden bütün şehitlere rahmet diledi.Program, kaside ve mersiyelerin okunmasıyla sona erdi. Cami avlusunda Türk Kızılayı vatandaşlara aşure dağıttı.

Şehit Hicret Mihenk Taşı Aşure Kazanı Yeni Yıl 

20 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı