Karapet Geçidi'nde Kar Manzaraları

Van'ın Bahçesaray ilçesinin Çatak üzerinden bağlantısını sağlayan ve uzun süre ulaşıma kapalı oluşu ile bilinen Karapet Geçidi'ndeki kar kütleleri vatandaşlar için hatıra defteri oldu.
Karayolları Kar Fırtınası Van Bahçesaray Kış Mevsimi 

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kış mevsiminde sürekli kapalı olan Van-Bahçesaray yolu, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekiplerinin 15 günlük çalışması sonucunda ulaşıma açılmasına rağmen halen etrafta bulunan kar kütleleri insanlar için eğlence konusu oldu. Yaz mevsimine sayılı günler kala yaklaşık 3 bin 600 rakımlı olan Karapet Geçidi'nde kar kalınlığı yer yer 3 metreyi buluyor. Karapet Geçidi'nin etrafındaki yüksek dağların büyük bir bölümü halen beyaz örtü ile kaplı iken, bir yanda da eriyen kar suları arasında kardelenler açıyor. İlçeye giden ve ilçeden gelen vatandaşlar ise yer yer 3 metre yüksekliğinde olan kar kütleleri önünde hatıra fotoğrafı çektirip, tarih veya sevdiklerinin ismini yazıyor.

Karapet Geçidi'ni 'Sevenleri birleştiren yol' olarak adlandıran Bahçesaraylılar ise, kapalı olduğu zamanlarda Van'a çok daha uzak olan Bitlis-Hizan bağlantılı yolunu kullanıyor.
20 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı