'Kara kış'ta sokak hayvanlarını unutmadılar - AĞRI

"Kara kış"ta sokak hayvanlarını unutmadılar - AĞRI - Ağrı belediyesi hizmet aracıyla sokak köpeklerine mama taşınıp verilmesi - Sokak köpeklerinden detaylar - Belediye görevlilerinin köpeklere mama dağıtması - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Koruma Şube Müdürü Harun Alaca ile röportaj"Kara kış"ta sokak hayvanlarını unutmadılar - HAYTAP ve getir.com iş birliğinde toplanan 11 ton 400 kilogram mamanın, kışın sert geçtiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere ülke genelinde sokak hayvanları için dağıtılmasına başlandı - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Koruma Şube Müdürü Alaca: - "Sahipli hayvanlara gösterdiğimiz önemi sahipsizlere de göstermemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızdan da bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz"AĞRI (AA) - SITKI YILDIZ - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve getir.com iş birliğiyle toplanan 11 ton 400 kilogram mamanın, kışın sert geçtiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere ülke genelinde dağıtılmasına başlandı.Doğanın korunması ve hayvan hakları konusunda çalışma yapan derneklerin bir araya gelmesiyle oluşturulan İstanbul merkezli HAYTAP ve getir.com öncülüğünde, sokakta aç kalan hayvanlar için 11 ton 400 kilogram mama toplandı.Mamalar, özellikle kışın sert geçtiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere ülke genelindeki çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarına gönderildi. Ağrı , Hakkari, Diyarbakır illerine gönderilen toplam 5 ton 775 kilogram mamadan bir tonu Ağrı Belediyesine getirildi.
Ağrı 'ya getirilen mamalar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile belediye görevlilerince, dondurucu soğukta yiyecek bulamayan sokak hayvanlarına dağıtılmaya başlandı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Koruma Şube Müdürü Harun Alaca, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, kente gönderilen mamaları ekiplerle dağıtmaya başladıklarını söyledi.

- "Sokak hayvanlarına sahip çıkılmalı"HAYTAP ile daha önce bakım evi projesi için iletişim halinde olduklarını anlatan Alaca, şunları dile getirdi:"Kışın çetin geçtiği Ağrı 'da sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerekiyor. Sahipli hayvanlara gösterdiğimiz önemi sahipsizlere de göstermemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızdan da bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Kış ayları çok sert geçtiği için gönderilen mamaları dağıtmaya çalışıyoruz. Bu çalışmayla güçten düşmüş hayvanlar da en azından daha iyi besleniyor."Alaca, kış süresince mama dağıtımına devam edeceklerini sözlerine ekledi.HAYTAP ve getir.com iş birliğinde toplanan diğer yardımların da ülke genelindeki dağıtımının sürdüğü belirtildi.
Hayvan Hakları Sokak Köpekleri Sivil Toplum Hassasiyet Sokak Hayvanları 

17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı