Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Arki Parc 2013 Gayrimenkul Fuarı’nda Konuştu

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ' Arki Parc 2013 Gayrimenkul Fuarı ' nda kentsel dönüşümü anlattı. Başkan Kılıç, 180 bin yapı stokunun yüzce 25 ' ini dönüştürdüklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Lütfü Savaş Büyükdere Seyrantepe 


Gayrimenkul sektörünü bir araya getiren “Arki Parc 2013 Gayrimenkul Fuarı” Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ' ı ağırladı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı ilçede devam eden kentsel dönüşüm sürecini anlattı. Bir kentin dönüşmesinde en önemli şeyin plan ve şeffaflı olduğunu belirten Fazlı Kılıç, “Göreve geldiğimizde ilk iş olarak kentin imar çalışmalarını ihtiyaca uygun olarak tamamladık. İmar planlarını şeffaf ve hızlı bir şekilde tamamlayarak hizmete sunduk. Bunları yapınca yatırımcının önündeki belirsizlikler ortadan kalktı. Kamunun yapacağı yatırımlar netleşti. Demiryolu, deniz suyu ve dönüşüm projesi olarak adlandırdığımız marka projelerle, çarpık yapılaşma ve sanayi tesisleriyle hatırlanan tarihi ilçeyi geleceğe hazırladık “dedi.

Kentsel dönüşümü 3 şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Fazlı Kılıç, “Sanayi dönüşümü, gecekondu önleme bölgeleri oluşturarak kamusal alanda dönüşümü sağlamak, ada bazında mevcut yapıları yıkıp yapmak kaydıyla yüz 30 imar artışı sağlıyoruz” diye konuştu.

İlk önce mal sahipleri ve belediyelerin içinde olduğu bir dernek kurulduğunu söyleyen Fazlı Kılıç, “Yapılan çalışmalar mal sahiplerine bu dernek vasıtasıyla anlatıldı, proje kapsamında kentsel tasarımlar yapıldı, çalıştaylar düzenlendi, mal sahipleri, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri doğrultusunda imar planları oluşturuldu. 7/24 yaşantının devam edeceği bir aks oluşturmayı hedefledik” şeklinde konuştu.

“180 BİN YAPI STOKUNUN YÜZDE 25 ' İNİ DÖNÜŞTÜRDÜK”

180 bin yapı stokunun yüzce 25 ' ini dönüştürdüklerini ifade eden başkan Fazlı Kılıç, “Geri kalan kısmının tamamlanması ve bu bölgenin yüksek duvarlarla birbirinden ayrılmasından ziyade mahalle kültürünün yaşatılması en büyük isteğimiz. İstanbul Büyükdere Caddesi ' nde A Plus ofislerin geliştiği bir ticaret aksı gelişti. İlçemizin doğusu Büyükdere Caddesi ' ne komşu olduğundan Cendere Caddesi ' ni planlarken Büyükdere Caddesi ' ne paralel ikinci bir ticaret aksı oluşturmak ve içinde B Plus ofislerin olduğu 7/24 yaşamın devam edeceği bir aks oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun Büyükdere Caddesi ile Cendere Caddesi arasında kalan mahallelerimizin Gültepe, Çeliktepe, Seyrantepe gibi geri dönüşümünü tetikleyecek etkiye sahip olacağını düşündük. Zaten düşündüğümüz gibi de oldu. Bu mahallelerde hızlı bir dönüşüm gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

“CENDERE TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLACAK”

Cendere ve Merkez Mahallesi ' nin fabrikaların yoğun bulunduğu bir bölge olduğunu hatırlatan Fazlı Kılıç, “Sanayi alanlarının dönüştürülerek buraların eğitim ve teknoloji alanları olarak geliştirilmesine yönelik yatırımlar bekliyoruz. Bu bölge yalnız Kağıthane için değil Türkiye için de önemli. AR-GE çalışmalarının yapılacağı bir merkez olarak hizmet verecektir” dedi.
Üniversite, ticaret , AR-GE ve iş gücü entegrasyonunun sağlanacağı bir bölge hayal ettiklerinin altını çizen Fazlı Kılıç, “Bütün bunları yaparken de çevreyi ve tarihi dokumuzu koruyoruz. Tarihi eserlerin çevreleriyle birlikte kurtarılması, ulaşım ve yerleşim problemlerinde stratejik projelerle yapılan iyileştirmeler, Kağıthane ' de önemli değişimlerin ifadesi olmuştur. Daha yeşil bir Kağıthane için ada bazında kentsel dönüşümlerde yüzde 30 imar artışında bulunuyoruz. Ayrıca çevreye dikkat çekmek için hazırladığımız ve geçtiğimiz günlerde ödül aldığımız ' Atık Kağıttan Ağaç ' projesiyle hem okullara hem de vatandaşlara ulaşarak onlara 100 bin tohum hediye ettik” diye konuştu.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı