Kaçak kurbanlıklara kement atacaklar - ERZİNCAN

- Kurban yakalama timinin antrenmanı - ATV ve at kullanarak kement atma çalışması - Uyuşturucu silah kullanımı çalışması - Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un konuşması - Ekip timi Ertuğrul Telli'nin konuşması - Drone görüntüsüKaçak kurbanlıklara kement atacaklar - Erzincan Belediyesince kentte oluşturulan 10 kişilik kurban yakalama timi, kaçan kurbanlıkları kement atıp kurbanlığı etkisiz hale getirebilecek atlı görevli, drone ve ATV yardımıyla yakalayacak - Ekip, kaçan kurbanlıkları yakalamak için günde 6 kilometrelik koşu ve antrenman yapıyor - Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy: - "Personelimizin elinde drone ile hayvanları uzaktan vurup uyuşturarak kurban yerine götürebileceğimiz uyuşturucu özellikli silahlar ve ATV'lerimiz olacak. Bunun yanında at üzerinde kement atıp kurbanı yakalayabilecek bir süvari ekibimiz olacak"ERZİNCAN (AA) - Erzincan 'da, belediye görevlilerince oluşturulan kurban yakalama timi, kaçan kurbanlıkları kement atıp kurbanlığı etkisiz hale getirecek atlı görevlinin yanı sıra drone ve ATV yardımıyla yakalayacak.Kentte belediye tarafından Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlıkların yakalanabilmesi amacıyla belediye görevlilerinden "kurban yakalama timi" oluşturuldu.Bayram öncesi eğitimden geçen ve 6'sı silahlı, biri atlı, 2'si ATV biri de drone kullanıcısı olan 10 kişilik ekip, kurbanlıkların doğru ve etkili müdahale teknikleriyle yakalanması için antrenmanlara başladı.
Erzincan Vedat Çimen Spor Tesisleri'nde sürdürülen antrenmanlarda, kaçan kurbanlıklara ucunda halka olan ip ile kement atmayı ve uyuşturucu silahla nasıl müdahale edileceğini uygulamalı olarak öğrenen tim, günde 6 kilometre koşunun yanı sıra şınav ve mekik çekme gibi fiziksel dayanıklılığı artıran çalışmalar da yapıyor.Özellikle araçların giremediği dar sokaklarda atlı ekip ve drone ile takipler gerçekleştimeyi hedefleyen tim, antrenmanlarını bayrama kadar düzenli olarak devam ettirecek. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, antrenmanları izledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklara başladıklarını anlattı. - Kaçan kurbanlıkları kement ile yakalayacaklarBu çerçevede kurbanlıkların sevki sırasında yaşanabilecek aksamaların önüne geçebilmek için oluşturdukları kurban yakalama timinin antrenmanlara başladığını aktaran Başsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:"Vatandaşlarımıza yardımcı olmak için belediye olarak önceki yıllarda olduğu gibi yine kurban yakalama timi oluşturduk. Bu timimizde 10 personelimiz olacak. Personelimizin elinde drone ile hayvanları uzaktan vurup uyuşturarak kurban yerine götürebileceğimiz uyuşturucu özellikli silahlar ve ATV'lerimiz olacak. Bunun yanında at üzerinde kement atıp kurbanı yakalayabilecek bir süvari ekibimiz olacak."Başsoy, bayramda kaçan kurbanlıklar konusunda vatandaşa yardım edecek timin şimdiden antrenmanlarına başladığına işaret ederek, "İnşallah 21 ağustos günü Kurban Bayramı'na hazır olarak girmiş olacağız." dedi.
Kurban timinin ekip şefi Ertuğrul Telli de "Bayramın yaklaşmasından dolayı bu sene de kondisyon çalışmalarımıza 2 hafta önce başladık. Hayvanı en kısa zamanda nasıl etkisiz hale getirmek için arkadaşlara burada bilgi veriyoruz. Kondisyon çalışması ile şınav çekiyoruz. Günlük 6 kilometre koşuyoruz, kement atıyoruz. Hayvanı kaçan kurbanlığı en kısa zaman da etkisiz hale getirmek için uğraş veriyoruz." diye konuştu.

Dar Sokaklar Kaçan Kurbanlık Uyuşturucu Akalan Hayvan 

7 Ağustos 2018 Salı günü yayınlandı