İstiklal Marşını Robot Çaldı Protokol Okudu

Mesleki Teknik ve Eğitim Liselerindeki öğrencilerin bir yıl boyunca yaptıkları eserlerin sergilendiği Mesleki Teknik ve Eğitim Fuarı ' nın (METEF) açılışında İstiklal Marşı ' nı Rob Orkestra çaldı protokol okudu.
Mustafa Yaman İstiklal Marşı Endüstri Meslek Lisesi Otomasyon 


Dünya Ticaret Merkezi ' nde açılan METEF fuarının açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ' nın okunması ile yapıldı. Törende Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan Rob Orkestra, İstiklal Marşı ' nı çaldı. Protokol İstiklal Marşı ' nı Rob Orkestra eşliğinde okudu.

Rob Orkestra ' nın 3 aylık bir çalışma sonrasında ortaya çıkarıldığını söyleyen Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Yalçın Bulut, “Öğretmenimiz Mustafa Yaman ve öğrencimiz Emre Ağar ile birkaç öğrencimizle birlikte ortaya çıkardığımız Rob Orkestra şu anda İstiklal Marşı, Mehter Marşı ve Türkiyem marşlarını çalabiliyor. Önümüzdeki günlerde Rob Orkestra ' nın repertuarını 20 türkü ve marşa kadar çıkaracağız” diye konuştu.

Rob Orkestra ' nın bir piyano, davul ve zilden oluştuğunu anlatan Bulut, “Bir kontrol merkezimiz var. Bu kontrol merkezi kompresör ve pistonlar yardımı ile piyano, davul ve zili çalıyor. Rob Orkestra ' nın çaldığı marşlar büyük dikkat çekiyor. Artık törenlerde İstiklal Marşı ' nı Rob Orkestra çalıyor” dedi.
23 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı