İşte Uğur Mumcu’nun Suikastta Parçalanan Otomobili

Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu'ya gerçekleştirilen suikastta parçalanan otomobili, sergilenmek üzere Eskişehir'e getirildi.Izmir Basın Müzesi'nde sergilenmesi düşünülen Mumcu'nun otomobilinin, Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin girişimleri ile Eskişehir'de sergilenmesine karar verildi. Geçtiğimiz hafta ailesine teslim edilen araç, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bakım-Onarım Daire Başkanlığı ' na getirildi. Otomobilin, Kent Park'daki Uğur Mumcu anısına dikilen ' Özgürlük Hekeli ' nin yanında camekan içinde sergileneceği belirtildi.
Özgürlük Uğur Mumcu İletişim Anadolu Üniversitesi Büyükşehir Belediyesi 


Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Çağdaş Gazeteciler Derneği İç Batı Anadolu Şube Başkanı Can Hacıoğlu, Uğur Mumcu ' nun 24 Ocak 1993 yılında evinden gazetesine giderken aracına konulan bomba sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, kendisini basın şehidi olarak gördüklerini söyledi. Otomobilin Eskişehir ' e getiriliş sürecini anlatan Hacıoğlu, şunları söyledi;

“Geçen hafta bu araç, ailesine geri verildi. Yani 20 yıl önce olan olayın aracı daha geçen hafta teslim edildi. Aile, arabayı İzmir ' deki Basın Müzesi'ne götürmeyi düşünüyordu. Biz de ' Bu otomobil Eskişehir ' e gelebilir mi? ' , ' Herkesin bildiği Eskişehir ' in büyük parklarına konulabilir mi? ' diye düşündük. Eskişehir ' de Anadolu Üniversitesi ' nin İletişim Bilimler Fakültesi var.
Gazeteciler burada yetişiyor. Yani herkes onu görsün, tarihten bir ders alsın düşüncesi içindeydik. Bunu Büyükşehir Belediyesi ' ne söyledik. Büyükşehir Belediyesi de bu konuyu olumlu buldu. Eskişehir Kent Park ' ta Uğur Mumcu anısına dikilen bir anıt var. Uğur Mumcu ' nun 20 yıl önce suikasta kurban gittiği bu otomobil, anıtın yanında camekan bir bölmenin içine konulacak. Hepimiz bakacağız, tarihten ders çıkaracağız. İletişim öğrencileri gelecek ve araştırmacı gazeteciliğin sonunun ne olabileceğini görecekler. Eskişehir ' le birlikte bu otomobil yaşamaya devam edecek” dedi.
17 Aralık 2013 Salı günü yayınlandı