İlkadım’da Defileli Sergi Açılışı

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliği ile Unkapanı Kültür Merkezi ' nde “Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi” açıldı.
Şaban Kılıç Ülkü Ocakları Selahattin Demirtaş Necattin Demirtaş 

Serginin açılışına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eşi Lütfiye Demirtaş, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Necmi Çamaş, Halk Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Efe, İsmail Okutan, Abdullah Şirin, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, kursiyer ve yakınları katıldı.

Açılış öncesinde Başkan Demirtaş, Unkapanı Kültür Merkezi'nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Bayanların el emeğinin kazanca dönüşmesi ve aile ekonomisine katkı sağlamalarında belediye olarak her zaman destek verdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ' Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerlerimizin el emeklerini kazanca dönüştürmeleri bizim en büyük arzumuzdur” dedi.

Kurdele kesiminin ardından davetliler, kursiyerlerin el emekleri ortaya çıkardığı ürünleri gezdi. Kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları ürünler ziyaretçiler ve sanatseverlerden tam not aldı. Çivi ile telin dansı olarak nitelendirilen filografi, sabun süslemeleri, tel kırma, ahşap boyama, resim, giyim, ev mefruşatı, makine ve el nakışı, iğne oyası, hat ve tezhip gibi 24 farklı branştan oluşan Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi ' nde 750 öğrenci eğitim gördü.

DEFİLE VE MODERN DANS İLGİ ODAĞI OLDU

Yapılan defile ve İlkadım Belediyesi Modern Dans Grubu ' nun dans şovu sergiye katılan katılımcılar tarafında ilgiyle izlendi. Aşcılık kursunda eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı pastayı kesen Başkan Demirtaş'a, Unkapanı Kültür Merkezi sorumlusu Rükiye Çamaş tarafından çini üzerine yapılan porselen tabak hediye edildi. Demirtaş, çivi ile telin dansı diye nitelendirilen ' filografi ' sanatında yapılmış olan Türk bayrağını, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç'a ve İlkadım Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Batuhan Örs ' e takdim etti.

İlkadım Belediyesi Halk Oyunları grubunun öğrencilerinin yaptığı oyun ile son bulan sergi ziyaretçilerine 7 Haziran ' a kadar açık kalacak.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
31 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı