Hıdırellez coşkuyla kutlandı - YOZGAT

- Halk oyunları ekiplerinin folklor gösterileri - Meydana kurulan 66 şeklinde hazırlanan ocak - Testi kebaplarından görüntü - Vali Yurtnaç ve Belediye Başkanı Arslan'ın testi kebabı hazırlaması - Testi kırılması ve tabağa konması - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ın konuşması - Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın konuşması - TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan'ın konuşması Yozgat 'ta Hıdırellez coşkuyla kutlandıYOZGAT - Baharın müjdecisi Hıdırellez, Yozgat 'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yozgat 'ta Hıdırellez, 2. Yozgat Yemek Festivali ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli etkinliklere kutlandı.Halk oyunu ekiplerinin gösteri sunduğu kutlamalarda Yozgat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), yemek yarışması düzenledi.
Yöresel yemeklerin pişirildiği yarışmada Cumhuriyet Meydanı'nda Yozgat 'ın plakası olan "66" şeklinde hazırlanan ocakta 66 testi kebabı yapıldı.Etkinlikte Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan'ın tarifiyle testi kebabı hazırladı.Vali Yurtnaç'ın pişen testi kebabını kırmasından sonra 66 testide hazırlanan kebap halka ikram edildi.
Ali İl Yarış Dera Yemek Yarışması Folklor 

Ali İl Hakkında
Ali İl 18 Mayıs 1982 İstanbul doğumlu eğitimini İ.Ü. Konservatuar Tiyatro’sunda tamamlayan oyuncu kendini oyunculukta geliştirerek kariyerinde iyi bir dereceye ulaştı....
devamı
6 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı