'Gezici kütüphane' çocuklar için köy yollarında - BİNGÖL

"Gezici kütüphane" çocuklar için köy yollarında - BİNGÖL - Gezici Halk Kütüphanesinin kütüphane önünden köye hareket ederek köye gidişi - Çocukların Gezici Halk Kütüphanesinden ödünç kitap alıp bilgisayar kullanmaları - Gezici Halk Kütüphanesi Görevlisi Ahmet Bolluk ile röportajGezici Halk Kütüphanesi, köy yollarında - Bingöl İl Halk Kütüphanesi, kütüphaneye erişimi olmayan kırsal kesimlerdeki çocuk ve yetişkinlere Gezici Halk Kütüphanesiyle kitap ulaştırmaya çalışıyor. Bingöl Gezici Halk Kütüphanesi görevlisi Ahmet Bolluk:“Hedefimiz her köye, her çocuğa ve her yetişkine kitap ulaştırmaktır”BİNGÖL (AA) - Bingöl İl Halk Kütüphanesi, kütüphaneye erişimi olmayan kırsal kesimlerdeki çocuk ve yetişkinleri Gezici Halk Kütüphanesi aracılığıyla kitap ve internetle tanıştırmaya çalışıyor.Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018 yılı Nisan ayında İl Halk Kütüphanesine tahsis edilen gezici halk kütüphanesi, kütüphaneye erişimi olmayan kırsal bölgelerdeki çocuk ve yetişkinlere bilgi ve kütüphane hizmeti vermek amacıyla hizmet vermeye başladı.
Daha önce Bingöl 'deki 3 köyde yaklaşık 220 çocuğa kitap hizmeti sunan Gezici Halk Kütüphanesinin yeni durağı Bingöl Merkez Sancak Beldesi Sudüğünü köyü olduğu.Sudüğünü Köyü Kur'an Kursu önünde duran Gezici Halk Kütüphanesine gelen köy çocukları, üyelik kayıtlarını yaptırarak, görevlilerden istedikleri kitabı aldı.Gezici Halk Kütüphanesi görevlisi Ahmet Bolluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gezici Halk Kütüphanesinin görevinin, kırsal kesimde kütüphaneye erişimi olmayan çocuklara ve yetişkinlere kitap okuma hizmeti sunmak olduğunu söyledi.

Merkezden uzak olan, kırsal kesimlerde yer alan ve kütüphanelere hiçbir şekilde erişimi olmayan bölgeleri seçtiklerini belirten Bolluk, hedeflerinin her köye, her çocuğa ve her yetişkine kitap ulaştırmak olduğunu söyledi.

Bolluk, şöyle dedi:“Kurul olarak aldığımız kararı valiliğe sunduktan sonra, valilik oluruyla kütüphaneye erişimi olmayan kırsal kesimlerdeki köyleri tercih ediyoruz. Bu bölgelerde ciddi anlamda bir kitap okuma talebi var ve bizde o talebi karşılamaya gayret ediyoruz. Hedefimiz her köye, her çocuğa ve her yetişkine kitap ulaştırmaktır.”2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurumlarına gönderilen Gezici Halk Kütüphanesinin verimli bir şekilde faaliyetini sürdürdüğünü kaydeden Bolluk,“Gezi Halk Kütüphanemizde yaklaşık bin 500 adet çeşitli kitap mevcuttur. Kitap okuma hizmeti dışında Gezici Halk Kütüphanemiz aracılığıyla çocuklarımızı internet erişimiyle de buluşturuyoruz. Bu şekilde çocuklar, yaz tatillerini bir şekilde değerlendirme imkanına da kavuşmuş oluyor. Çocuklar bu durumdan oldukça memnunlar. Kitapları tanımaya ve bilgisayar kullanmaya çalışıyorlar. Bu da hem bizi hem de çocukları mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.Gezici Halk Kütüphanesinde dini kitaplar, Türk ve dünya klasikleri, çocuk hikayeleri, çocuk romanı gibi kitapların yer aldığına işarfet eden Bolluk,“Şuan için çocukların ihtiyacına v - cevap verebileceğimiz bir çok kitap memvcuttur. İleriki süreçte de envanterimizi daha da genişletip, çocuklara daha iyi imkanlar sunmayı hedefliyoruz. Burada yine çocuklar için satranç ve zeka oyunları imkanını da sunuyoruz. Her 15 günde bir gittiğimiz köylere kitap değişimi için yeniden gidiyoruz. Ayrıca, gittiğimiz köylerde kitap alan çocuk ve yetişkinlere de üyelik yapıyoruz” dedi.
6. sınıf öğrencisi Kübra Barman, ilk defa bir kütüphaneyle tanıştığı ve gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kitap okumanın yanında, bilgisayarda kullanacakları için çok mutlu olduğunu belirten Barman, Gezici Halk Kütüphanenin köylerine gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.Gezici Halk Kütüphanesinin köylerine gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren 7. Sınıf öğrencisi Hamza Barman ise,“Burada hikaye kitaplarını alıp okuyacağız, bilgisayarla oyun oynayacağım. Keşke bu kütüphane sürekli bizim köyde olsa. Öğretmenlerimiz bize okumamız için kitap veriyordu ama kütüphanemiz yoktu ve ilk defa kütüphane gördüm, bilgisayar kullandım” dedi.

Dünya Klasikleri Kitap Okuma Kütüphane Köy Yolları Satranç 

20 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı