Engellilerin temsili askerlik heyacanı - 1.20 boyundaki Zafer Kesgin törende yemin etti - İZMİR

- Törendeki askerlik heyecanını yaşan engelliler - Yemin töreni ve geçit töreni - 1.20 boyundaki Zafer Kesgin'in asker kucağında yemin etmesi - Zafer Kesgin'in anne ve baba ile röportaj - Zafer Kesgin'in bir gece öncesi yapılan kına gecesinden görüntüler - Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 68 engelli vatandaş, bir günlük temsili askerlik yaptı - Serebral Palsi hastası 1.20 boyundaki Zafer Kesgin de özel dikilen askeri eğitim kıyafetleri içinde ve Mehmetçik'in kucağında temsili askerlik törenine katıldıİZMİR (AA) - İzmir 'de 68 engelli vatandaş, Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temsili askerlik uygulamasına katıldı.
Askerlik için sevk belgelerini alan engellilere, bir süre komutanları eşliğinde temsili askerlik eğitimi verildi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde kullanılan kara ve hava araçlarıyla silah ve mühimmatlar hakkında tanıtım yapıldı.Engelliler, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerini Türk bayrağı ve silahların üstüne koyarak yemin etti.Törende, Özel Tertip Ulaştırma Er Osman İnkaya, yaş kütüğüne plaket çaktı, terhis belgesi dağıtımı gerçekleştirildi.
- KonuşmalarUlaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Celal Ezer, törende yaptığı konuşmada, Türk askeri olmanın, Mehmetçik olmanın, bir onur olduğunu belirterek, "Değerli Mehmetçikler olarak sizlere güveniyor ve ileride iyi birer vatansever birey olacağınıza yürekten inanıyorum." dedi.
Özel tertip erler adına konuşma yapan Süleyman Onur Korkut, her Türk genci gibi çok önemli bir gün yaşadıklarını ifade ederek, "Daha önce giyme şansını bulamadığımız bu şerefli üniformayı, yüce devletimiz ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bizim için sağladığı temsili askerlik uygulaması sayesinde, sonsuz bir gururla taşıyoruz." diye konuştu.
Asker olabilmenin gururunu bir ömür taşıyacaklarını vurgulayan Korkut, şöyle devam etti:"Bizler, kahramanlıklarla ve zaferlerle dolu bir geçmişin verdiği güç ve güvenle dimdik ayakta duran, düşmanına korku, dostuna güç veren şanlı bir ulusun evlatlarıyız. Engelli de olsak, giymiş olduğumuz şerefli üniformanın ciddiyeti ve disiplini içinde, şanlı bayrağımızın yılmaz bekçileriyiz. Belki gücümüz yok, koşamayız, ellerimiz titrek, hedefi şaşırırız ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti Orduları Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği ışıkta yolumuzu asla şaşırmayız. Bu gurur dolu geçmişimizi geleceğe taşımak için, gerekirse biz de canımızı seve seve feda etmeye hazırız." - Zafer'in en büyük zaferiAydın'ın İncirliova ilçesinde, 25 yıl önce 30 Ağustos günü dünyaya gelen, Serebral Palsi (SP) hastalığı nedeniyle yürüyemeyen ve yaşamını anne ile babasının kucağında geçiren Zafer Kesgin de törende en mutlu anlarını yaşadı.Memleketinde kendisi için düzenlenen asker eğlencesine katılan ve ellerine kına yakılan Zafer Kesgin, Komutanlık tarafından özel diktirilen askeri kıyafetleri giydi, kendisine künyesini hediye eden Mehmetçik'in kucağında 1 günlük de olsa askerlik heyecanını yaşadı. - Ailelerin heyecanıTemsili askerlik hizmetinin gururunu yaşayanlar arasında özel tertip erlerin aileleri de vardı. Türk bayraklarıyla tören alanına gelen aileler, terhis belgelerinin dağıtıldığı sırada "En büyük asker bizim asker" tezahüratı yaptı.Mehmetçik'in taşıdığı SP Hastası Zafer Kesgin'in annesi Nurcan Kesgin de gece boyu heyecandan uyuyamadıklarını belirterek, "Bu duygu anlatılmaz, yaşanır. Ben asker annesi oldum. Onun da bakışlarından mutlu olduğunu anlıyorum. Boyu 1.20, kilosu 18 olduğu için özel kıyafetler yaptırmışlar. Allah onları başımızdan eksik etmesin." şeklinde konuştu.
Baba Hüseyin Kesgin ise bir çocuk görünümündeki oğlunun hastalığı nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını ama askerlik töreniyle tüm sıkıntıları unuttuklarını dile getirdi. Kesgin, "Bir oğlum daha var 30 yaşında, şimdi üniversitede, o asker olmadan Zafer oldu, çok mutluyum." dedi.
Özel tertip erler, tören geçişinin ardından aileleriyle birlikte yemekhanede karavanadan öğle yemeği yedi.
Saygı Duruşu Askeri Eğitim Engelli Vatandaş Askeri Kıyafet Asker Eğlencesi 

11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı