Elektrikli Otomobilin Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, ürettikleri yerli elektrikli otomobili kullanan Başbakan Erdoğan'ın izlenimlerinin kendilerini gururlandırdığını belirterek, otomobillerin 60 bin TL'den satışa sunulacağını ifade etti.
Başbakan İbrahim Aybar Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık 


Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Başbakanlık'a hibe edilen Renault Fluence marka elektrikli otomobilin bir benzerini basına tanıttı. Başbakan ile yapılan görüşmenin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aybar, ' Başbakanımıza otomobil hediye ettik. Ve az önce de onun töreni yapıldı. Zaten kendileri bu otomobilin teslimi için 2010 yılının aralık sonuydu, o zaman bu otomobil henüz yeni çıkıyordu piyasaya, çalışmaları devam ediyordu. Artık şu anda Türkiye'de satılabilir hale geldi. Ve ilk teslimi burada yapmış olduk. Bu otomobili sayın Başbakanımız bizzat kullandı. İzlenimleri bizi son derece gururlandırdı. Sessizliğine, performansına ve sağladığı yeni teknolojiye takdirlerini ifade etti ' diye konuştu.
Otomobilin Nisan ayında satışa sunulacağını söyleyen Aybar, ' Bu otomobil nisan sonunda satışa çıkıyor. İnşallah Türkiye'de de birçok meraklısı ve bekleyeni olduğunu biliyoruz. Bu araç tamamen çevreci, hiç karbondioksit yaymayan sadece elektrik enerjisi kullanan ve bizim ürettiğimiz yeni nesil ve yeni çığır açan bir otomobilden bahsediyoruz. Fabrikamızın bir kapasitesi var. Yıllık 30 bin idi ama talep arttıkça bunu fabrikamız esnek çözümlerle çözebilecek durumdadır. Önemli olan şimdilik başlamak. Ve çevreye tamamen duyarlı olan bu otomobili artık yollara çıkarabilmek. Biz de onu bu ay başlatmış olduk ' şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının fiyat aralığı sorusuna Aybar, ' Fiyatı anahtar teslim 60 bin Türk Lirasından başlıyor. Tabii arabanın içindeki aksesuara göre değişebilir. Bugün bu rakamın en önemli ifadesi şu; eşdeğeri bir dizel motorlu otomatik vitesli bir otomobilin fiyatından yukarı değil ' ifadelerini kullandı.

' Elektrik istasyonları kuruldu mu? ' sorusuna ise Aybar, ' Belediyeler başladı. Bizimde kendi şebekelerimizi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bu zaman içerisinde hızla kurulacağına inanıyorum. İstanbul'da 9 istasyon var. Ankara'da, Gaziantep'te, Kocaeli'nde kurulmaya başlandı. Belediyelerimiz bu konuda çalışıyorlar ' dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı