Elazığ'da termometreler 47 dereceyi gösterdi

47 dereceyi gösteren termometreden detay
Hava Sıcaklığı Bild Gölgeli 

-Vatandaşlardan detay
-Güneşten detay
-Süs havuzundan detay
-Elazığ yazısından detay
-Gölgelikte oturanlardan detay
-Vatandaşlar ile röportaj

( ELAZIĞ ) ELAZIĞ

- Meteoroloji'nin uyardığı sıcak hava dalgası Elazığ'da etkili olmaya başladı,termometreler 47 dereceyi gösterdi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün bildirdiği Basra kaynaklı sıcak hava dalgası, Elazığ'da da etkisini gösteriyor. Hissedilir derecede artan sıcaklık kentte vatandaşları etkilemeye başladı.
Termometrelerin 47 dereceyi gösterdiği Elazığ'da vatandaşlar, gölgelik alanlara sığınarak,soğuk su ile serinlemeye çalıştı. “Mevsim normallerine göre aşırı bir sıcaklık var” Havanın hissedilir derece arttığını belirten vatandaşlardan Reşat Yılmaz, “ Bugün hava çok sıcak. Mevsim normallerine göre aşırı bir sıcaklık var. Bunaltıcı bir hava var, halk dışarı çıkamıyor. Termometreler şuan 46 ile 47 dereceyi gösteriyor. Bizler de serin yerlerde oturuyoruz ya da evde oturup dışarı çıkmıyoruz. Salgından dolayı dışarı çıkmıyoruz, çıktığımızda ise en serin yer neresi ise orada oturuyoruz" dedi.
Vatandaşlardan Mert Murat Atilla ise “ Dün uyarılar yapıldı. Bugün hava sıcaklığı 47 derece. İnsanlar serinlemek için gölgelik yerlerde oturuyorlar" diye konuştu.

19 Temmuz 2020 Pazar günü yayınlandı