Dünya Çevre Günü Kayseri'de Kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kayseri ' de renkli görüntülere sahne oldu.Kayseri Cumhuriyet Meydanı ' nda gerçekleştirilen kutlama töreninde ilköğretim öğrencilerinin geri dönüşümden yaptıkları kıyafetler ilgi gördü.
Cumhuriyet Son Dizisi Başakpınar Dünya Çevre Günü 


Atatürk anıtına çelenk bırakılması ve saygı duruşu ile başlayan törene Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Fethi Şahinoğlu, çevre gönüllüleri, ilköğretim öğrencileri ile velileri katıldı.

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Müdürü Fethi Şahinoğlu, insanların kendi yaşadıkları doğayı yine kendilerinin kirlettiğini belirtti. Dev sanayi endüstrisinin söz konusu kirliliği hızlandırdığını ifade eden Şahinoğlu, “ İnsanlar çağlar boyu hayatta kalma mücadelesi verirken; diğer canlılar gibi doğayı olduğu gibi kabul etmemiş, yaşam şartlarını her geçen gün iyileştirme doğrultusunda doğayı ve kendilerini değiştirme başarısı göstermişlerdir. Bu olumlu gelişmeleri yaparken, doğaya, diğer canlılara ve kendilerine zararlı olacak kirlenmelere sebebiyet vermişlerdir. Günümüzde sanayi ile dev boyutlu üretimler gerçekleştirilmektedir. Bu dev boyutlu üretimler sonucunda çeşitli atıklar meydana gelmekte, önlem alınmadığı takdirde bu atıklar canlılar başta olmak üzere muhakkak ki çevremizi de olumsuz olarak etkileyecektir. Son yıllarda ülkemizde atık, su, deniz, kimyasallar, hava, iklim değişikliği gibi değişik sektörlerde geri dönüşüme yönelik birçok faaliyet bulunmaktadır. Bu faaliyetlerin başarı ile devam etmesi uygulamaların hedefine ulaşması bireylerin ve toplumun çevre konusunda duyarlılık ve farkındalıkla konuya sahip çıkması ile mümkün olacaktır.” şekliden konuştu.

Şahinoğlu ' nun konuşmasının ardından Başakpınar ve Nurihas İlköğretim Okulu öğrencileri atıklardan hazırladıkları kıyafet defilesini gerçekleştirdiler.Kırmızı halı üzerinde manken edasıyla yürüyen öğrencilerin performansı vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
5 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı