Doğadaki huzurun adresi: Koçkayası Tabiat Parkı - GİRESUN
Tabiat parkının 64 farklı familyaya ait 136 bitki türüne ve toplamda 160 omurgalı hayvan türüne ev sahipliğini dile getiren Kuduban, doğanın her türlü güzelliğinin bu tabiat parkında yer aldığını kaydetti.
Tabiat parkının ortasından geçen Kara derenin batısında, içerisinde patika yolların geçtiği huzur dolu bir ortam sunan ormanların bulunduğunu ifade eden Kuduban, şöyle devam etti:"Bin 450 ile 2 bin metre arasında yayılış gösteren orman ekosisteminde en sık rastlanan ağaç türü ladin ve kayın ağacıdır. Ayrıca orman gülleri, otsu bitkiler, yabani meyveler ve çeşitli mantarların içinde bulunduğu zengin bir floraya sahiptir. Faunasında ise ikiyaşamlıları, sürüngenleri, kuşları, memelileri ve balıkları görürüz. Koçkayası Tabiat Parkı zengin bitki örtüsüyle doğanın içinde huzur bulunan bir yer."Kuduban, tabiat parkının Türkiye Kuş Göçerlerinin yolu üzerinde olduğu belirterek, kuşların tür sayısının ilkbahar ve sonbahar başlarında daha da arttığını aktardı.Tabiat parkı sınırları içerisinde herhangi bir tarihi yapı olmamasına rağmen çevresinde mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler olduğuna işaret eden Kuduban, bunlardan birinin Cenevizliler tarafından Kervan yolunu gözetlemek ve kervanları korumak amacıyla kurulan Kuşluhan Kalesi olduğunu kaydetti.
Ertan Kuduban, günümüze kadar bozulmamış bir yapı olan Kırkharman Kilisesi'nin de parkın çevresindeki tarihi yapılar arasında yer aldığını ifade etti.
Tabiat parkının çevresindeki tarihi yapılar içerisinde en ilginç olanının ise 6 bin 500 metre uzunluğundaki Hacı Abdullah Duvarı olduğuna dikkati çeken Kuduban, bin 610 yılında Hacı Abdullahzade tarafından yaptırıldığı rivayet edilen duvarın Çıkrıkkapı yaylasında yer aldığını aktardı.
Muhabir Ormanlı Orman Alanı Bisiklet Sonbahar
26 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı