Dededen Kalan At Kültürünü Kızlar Sürdürüyor

Ordu ' nun Ünye ilçesinde yaşayan iki kız kardeş, dedelerinden miras kalan at kültürünü yaşatıyor.Ayşe Keskin ve Nagihan Keskin kardeşler, küçüklüklerinden beri ata bindiklerini belirtirken, ata binmenin çok güzel olduğunu dedelerinden kalan at kültürünü yaşatacaklarını söylediler.
Hastalık Hayvan 


Lise öğrencisi Ayşe Keskin, 6 yaşından beri ata bindiğini belirtirken “ Babam küçükken de atçıymış. Bu dedemden babama kalmış. Bende 6 yaşımdan beri at biniyorum. Sahalara da 6 yaşımdan beri geliyorum. Ata binmek çok güzel bir şey. At insanı anlıyor. Duygularını at ile paylaşabilirsin” dedi.

Ayşe ' nin ablası Nagihan Keskin ise, at binmenin ata sporu olduğunu vurgularken gençlerin bu kültüre sahip çıkması gerektiğini ifade etti.Nagihan Keskin, “ Ata binmek hastalıktır” diyerek şöyle konuştu: “Benim okulum yeni bitti üniversite mezunuyum. Ata binmek bir hastalıktır. Hastalık diyorum çünkü insana bağımlılık yapıyor. Babamdan bize emanet diyebilirim. Bize çok destek oldu. Normalde kız çocuklarını sahalarda pek göremezsiniz ama babam bize her türlü desteği sağladı. Babam bizi at üstünde gördüğünde gurur duyuyor. Gençlerimizin bu ata sporuna sahip çıkması gerekiyor. Bazı geleneklerimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Buda biz gençlere düşüyor. At farklı bir hayvandır. Her türlü duygu ve düşüncenizi anlayabilir. Sizde destek olur”

Baba Fevzi keskin ise, “Bu bizim ata sporumuz. Biz ailecek ata bineriz. Biz bu geleneği yaşatıyoruz. Şenliklere de katılıyoruz. Bu bizim bir hobimiz. Ata binmek bir spordur. Ben burada kız erkek ayrımı yapmıyorum” şeklinde konuştu.

30 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı