Çocuklar bayramda sürücülere 'kırmızı düdük' çalacak - TUNCELİ

Çocuklar bayramda sürücülere "kırmızı düdük" çalacak - TUNCELİ - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in araç içindeki çocuklarla konuşması - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in çocuklara düdük ve şapka vermesi - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in sürücülerle konuşmasıÇocuklar bayramda sürücülere "kırmızı düdük" çalacakTUNCELİ (AA) - İçişleri Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatilinde kazaları en aza indirmek amacıyla başlatılan "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" kampanyası Tunceli 'de başlatıldı. Tunceli - Elazığ karayolu Bayrak Tepe mevkisinde oluşturulan uygulama noktasında "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" kampanyası Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ve Emniyet Müdürü Doğu Ateş'in katılımıyla başlattı.Trafik ekiplerinin uygulamasına katılan Vali Sonel, durdurulan araçlardaki çocuklara, İçişleri Bakanlığı tarafından bir süre önce Kurban Bayramı tatilinde kazaları en aza indirmek için bir proje başlattığını söyledi.

Projenin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Sonel, proje ile araç içindeki başta çocuklar olmak üzere herkesin biri birini uyararak, trafik kurallarını hatırlatarak olası kazalarının önününe geçilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Uygulama kapsamında araç içindeki çocukların birer trafik polisi olduğunu belirten Sonel, "İçişleri Bakanımızın sizlere selamı var. Sizlere kırmızı düdük vereceğiz. Bayram geliyor ve yollarda güvenli seyir etmeniz lazım. Baban eğer hız sınırına uymazsa, cep telefonu ile konuşursa, sigara içerse hemen bu kırmızı düdüğü çalıyorsun babana. Annen emniyet kemerini takmazsa hemen kırmızı düdük çalıyorsun. Artık trafik polisi sensin. Ailelerde şunu unutmasın bayram süresince çocuklarımız birer trafik polisidir." dedi.
Çocuklara, kırmızı düdük, şapka, tişört ve bilgilendirici broşür veren Sonel, projenin trafik ekipleri tarafından 25 Ağustos'a kadar aralıksız sürdürüleceğini söyledi.


Trafik Kuralları Hız Sınırı Emniyet Kemeri Trafik Polisi Cep Telefonu 

17 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı