Bu Da Mendilkapmaca Federasyonu

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) altında kurulan Birdirbir, Çelikçomak, Seksek gibi federasyonlardan biri olan Mendilkapmaca Federasyonu müsabakaları, Antalya'da 6 takımın katılımı ile gerçekleşti.
Milli Eğitim Müdürlüğü Seksek İlköğretim Okulu 


Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) altında kurulan Birdirbir, Çelikçomak, Seksek federasyonlarından biri olan Mendilkapmaca Federasyonu müsabakaları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konyaaltı Belediyesi işbirliği ile Fatih Spor Salonu'nda 23-25 Mayıs tarihlerinde 6 takımın katılımıyla gerçekleştiriliyor. İlk olarak lig usulü sonra da ise final müsabakalarıyla devam edecek karşılaşmalarda 'A Grubu'nda TED Antalya Koleji(A), Halit Uluç İlköğretim Okulu ve Envar Koleji, 'B Grubu'nda ise TED Antalya Koleji(B), Yeni Mahalle İlköğretim Okulu ve Toros Akdeniz Koleji yer alıyor.

Mendil Hakemi ile ikiye bölünmüş bir oyun alanı üzerinde iki takım tarafından gerçekleştirilen karşılaşmalarda oyunun amacı rakiple temas etmeden mendili alıp kendi yarı sahasının dip çizgisinden dışarı çıkmak ve rakip oyuncunun da çizgi dışına çıkmasını önlemek. Mendil, başhakem, çizgi hakemleri (2), süre ve yazı olmak üzere 6 hakemin bulunduğu müsabakalarda, takımlar 10 asıl 3 yedek olmak üzere toplam 13 kişiden oluşuyor. Takımlardan birinin 10 oyuncusunun tamamının vurulması ile set kazanılırken, 3 set üzerinden 2'sini alan takım ise karşılaşmadan galip ayrılıyor.

Üç gün sürecek turnuvanın ilk karşılaşmasında TED Antalya Koleji A Takımı ile Halit Uluç İlköğretim Okulu Takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Halit Uluç İlköğretim Okulu takımı 2-1 alarak ilk maçında ilk galibiyetini aldı. Karşılaşmayı kazanan takımdaki miniklerden Erman Vardar ve Hidayet Eroğlu, çok mutlu olduklarını eski zamandaki oyunları tekrar oynamanın keyfini yaşadıklarını belirtti.

2011 yılında Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) altında kurulan Mendilkapmaca Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Aylin Aydın, ' Burada birinci olan takım, Haziran ayında Manisa'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Bu yarışmayı da her yıl düzenlemeyi amaçlıyoruz. Federasyonumuz yeni kuruldu. İlk zamanlarda katılım az da olsa, eski oyunları yeni nesillere tanıtıp bu oyunları onlara tanıtmak en büyük amacımız ' dedi.

24 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı