Bingöl'de 3. Hesarek Kayak Festivali

- - Davul zurna eşliğinde halay çekilmesi - Yabancı ziyaretçilerle röportaj - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın konuşması - Kızak çekme ve kaşıkla yumurta taşıma yarışması ile diğer detaylar - Bingöl Belediyesince, "Dünya Renkleri Bingöl 'de Buluşuyor" sloganıyla kayak festivali düzenlendi - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Burada çok farklı araç plakaları gördüm. Bu da ülkemizin birliği, beraberliği için çok güzel bir tablo. Biz işte bu dağların böyle olmasını, huzur içinde olmasını istiyoruz"BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediyesince "Dünya Renkleri Bingöl 'de Buluşuyor" sloganıyla 3. Hesarek Kayak Festivali gerçekleştirildi.
Bingöl Belediyesi organizasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle düzenlenen festivale, 60 ülkeden katılım sağlandı.Festivalde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hesarek Kayak Merkezi'nin büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.Yılmaz, kayak merkezine yapılan yatırımın doğru bir karar ve doğru bir yatırım olduğunu buradaki kalabalıktan gördüklerini söyledi.

Tesisin hizmeti girmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, "Bu festivallerle buralar çok daha canlanıyor. İnşallah şehir merkezine yapacağımız 5 yıldızlı termal tesislerle de burayı bütünleştireceğiz. Gençlerimizle ilgili ne yapsak azdır." diye konuştu.
Hesarek Kayak Merkezinde düzenlenen festivale sağlanan katılımdan memnuniyet duyduklarını aktaran Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Burada farklı araç plakaları gördüm. Bu da ülkemizin birliği, beraberliği için çok güzel bir tablo. Biz işte bu dağların böyle olmasını, huzur içinde olmasını istiyoruz. Gençlerimizin, insanımızın, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından insanların geldiği işte böyle güzel festivaller olsun istiyoruz. Bunlar ülkemizin huzur ve güven ortamının da ne kadar ileri noktaya geldiğini ve pekiştiğini gösteriyor. İşte bizim özlediğimiz tablo bu."Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'de terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerin kahramanca mücadele ettiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:"Afrin'de kahramanca mücadele eden Mehmetçiğimiz, bizim huzurumuzu sağlıyor. Buradan onlara da selamlarımızı gönderiyoruz. Allah ordumuzun, Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun, onları muzaffer etsin. Onların bu çabaları sonucunda da hem ülkemizdeki insanlarımız sınırlarımız daha güvenli hale gelsin hem de o bölgelerde Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz de daha huzurlu bir ortamda yaşasınlar inşallah." Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi de üçüncüsü bu yıl düzenlenen festivale 60 ülkeden katılım sağlandığını belirtti.
Yerel sanatçıların sahne aldığı, kızak çekme ve kaşıkla yumurta yarışmalarının yapıldığı festivalde, Bingöl Belediyesince ziyaretçilere sucuk ekmek ikram edildi, atkı ve bere dağıtıldı.Festivale, Vali Ali Mantı, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hanefi Güler, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayak Merkezi Yıldızlı Alabalık Ziyaretçiler Termal Tesis 

17 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı