Batman'da Kadınlara Özel Kafe

Karma öğrenci ev tartışmalarının gündemde olduğu son günlerde, Batman ' da, 'Harem-Selam' adında açılan kafeye sadece kadınlar girebiliyor.
Sabah Kahvaltısı Hafta Sonu Tatili 


Fatih Mahallesi'nde açılan ve Harem-Selam adı verilen kafeye sadece kadınlar girebildiği ve bu özelliğiyle Türkiye ' de ilk olduğu belirtildi. 3 katlı ve bahçeli olan Harem -Selam kafede yöresel yemeklerin yanı sıra özel günlerde bayanlar kutlama etkinlikleri düzenleyebilecek. Kafenin bahçesinin dışarıdan görülmemesi için etrafı tel örgü ve branda ile çevrilmiş.

' ERKEK BAKIŞLARINDAN UZAK BİR MEKAN '

Kafeyi hizmete koyan Dr. Yusuf Toprak, Batman ' da birçok kadın böyle bir ortam aradığını, bunun eksikliğini hissettikleri için Harem-Selam kafeyi açmaya karar verdiklerini söyledi. Dr. Toprak, ' Burayı açma sebebimiz öncelikle sadece kadın kimsenin bakışlarından rahatsız olmadan kendi aralarında oturabilecekleri, sohbet edebilecekleri, seminer ve benzeri etkinlikler düzenleyebilecekleri bir yerin eksikliğini hissetmemizden dolayı açtık. Bu Türkiye ' de bir ilk. Büyük ilgi görmesini bekliyoruz ' dedi.

Kafe müşterilerinden ismini vermek istemeyen bir kadın ise, bu tarz bir mekanın açılmasından dolayı mutlu olduklarını ve gönül rahatlığıyla oturabilecekleri bir ortama sahip olduklarını ifade etti.
25 Kasım 2013 Pazartesi günü yayınlandı