Başbakanlık Merkez Bina’dan Kırmızı Halı Kalktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın 11 yıldır üzerinde yürüdüğü kırmızı halının rengi turkuaza dönüştürüldü. Bakanlar Kurulu üyeleri bugün ilk defa turkuaz renkli halının üzerinde yürüdü. Kırmızı halının değiştirilmesi talimatını Başbakan Erdoğan kendisi verdi. Artık yabancı devlet başkanları da turkuaz halının üzerinden yürüyecek.
Zafer Çağlayan Bakanlar Kurulu Toplantısı Bakanlar Kurulu Başbakanlık Merkez Bina Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakanlık Merkez Bina ' da bugün sürpriz bir şekilde renk düzenlemesi yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin 11 yıldır üzerinde yürüdüğü kırmızı renkli halı tarih oldu. Başbakan Erdoğan tarafından verilen talimat ile kırmızı halı Türk cumhuriyetlerinin rengi olan turkuaza dönüştürüldü.

Bundan sonra yabancı devlet başkanları da turkuaz renkli halının üzerinde yürüyecek. Bakanlar Kurulu üyeleri bugün ilk kez turkuaz renkli halının üzerinden yürürken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan halının güzel olduğunu söyledi. Başbakanlık Protokol girişinde görevli polis memurlarının üniforma renkleri ile uyumlu olduğunu söyleyen Çağlayan, gazetecilere siz nasıl buldunuz diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisinin verdiği talimat ile değiştirilen halının üzerinden bugün ilk kez yürüdü. 11 yıldır kırmızı halının üzerinde yürüyen Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu Toplantısı ' na katılmak üzere geldiği Başbakanlık Merkez Bina ' da serili olan turkuaz renkli halının üzerinde yürüyerek içeri girdi.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
18 Kasım 2013 Pazartesi günü yayınlandı