Aytunç Altındal Vefat Etti

Ünlü araştırmacı ve gazeteci Aytunç Altındal aniden ortaya çıkan ve tüm vücudunu saran kanserle mücadele ediyordu. Derin araştırmaların adamı olarak bilinen Altındal bu savaşı 68 yaşında kaybetti.
Dinler Aytunç Altındal 


Altunç Altındal'ın ölüm haberi akıllara Mayıs 2013 tarihinde verdiği söyleşiyi getirdi. Altundal, esrarengiz hastalığıyla ilgili 'CIA mı zehirledi' kuşkusu taşıyordu.

HASTALIK BİR ANDA ÇIKTI VE...

Daha önce de istihbarat örgütleri tarafından 2 kez öldürülmek istendiğini açıklayan Altındal, Alp Dağları'nın eteklerindeki bir evde kalıyordu. Altındal esrarengiz hastalığıyla ilgili o gün ilk kez konuşmuş ve şu kuşkularını paylaşmıştı;

- ' Biyopsiler yapılmıştı, iki ay öncesine kadar tertemiz çıkmıştı. Sonra bir ay içinde bütün vücudumu saran kanserle karşılaştık. Doktorlar çok şaşırdı. Nükleer tıp merkezi bunda bir gariplik var. Vücudunuza kanser ilacı verilmiş olabilir dediler. Doktorlar böyle bir tertip var mı onu araştırıyor. Ama bütün belirtiler bir tertipi gösteriyor. '

SIRLARIN ADAMIYDI

Vatikan, KGB, sırlar, şifreler... Bunlar söylendiğinde akla gelen ilk isim Aytunç Altındal'dı. Sadece bu değil. Dinler konusunda da uzman bir isimdi. Üç İsa kitabı Avrupa'yı sarsmış ve bir çok dile çevrilmişti.

12 Mart döneminde işkencede bir böbreğini kaybeden Altındal, 1973 yılında Partizan adlı şiir kitabı nedeniyle 7.5 yıl hapse mahkum olunca yurt dışına kaçmıştı.

18 Kasım 2013 Pazartesi günü yayınlandı