Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 98. yıl dönümü - 'Seymenler Kortej Yürüyüşü' - ANKARA

Atatürk'ün Ankara 'ya gelişinin 98. yıl dönümü - "Seymenler Kortej Yürüyüşü" - ANKARA - Atatürk'ün Ankara 'ya gelişinin 98. yıl dönümü - "Seymenler Kortej Yürüyüşü" - AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan'ın konuşması - Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde seymenlerin oynaması - Seymenler kortej yürüyüşünden detaylarAtatürk'ün Ankara 'ya gelişinin 98. yıl dönümü - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara 'ya gelişinin 98. yıl dönümü kapsamında yürüyüş düzenlendi - AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan: "Samsun'dan başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas'tan Ankara 'ya ulaşan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyoruz"ANKARA (AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara 'ya gelişinin 98. yıl dönümü kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı önünden başlayan "Seğmenler Kortej Yürüyüşü" Ulus’taki Atatürk Anıtı önüne kadar devam etti.Yürüyüşe Ankara Seğmenler Kulübü ve Ankara Kulübü derneklerinin üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 27 Aralık'ta Ankara 'ya gelmesiyle başlayan Milli mücadelenin temelinin Ankara 'da konulmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.
"Onlar sayesinde cumhuriyet kuruldu, ülkemiz tekrar bağımsızlığa kavuştu." diyen Ceylan, "Samsun'dan başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas'tan Ankara 'ya ulaşan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyoruz. İnşallah bu kurtuluş günümüzü gelecek yıl bütün vilayetlerimizin folklor ekipleriyle, milli kıyafetleriyle çok geniş bir şekilde kutlayacağız." dedi.
Kortejde bayraktar seğmen olarak görev alan Emre Gültopçu, seğmenliğin bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, "27 Aralık'ta 1919'da Mustafa Kemal'i karşılayan seğmenlerin torunlarıyız." dedi.
Gültopçu, seğmenliğin bir Türk Oğuz töresi olduğunu, bunu Ankara 'nın sahiplendiğini belirtti.
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan ise 27 Aralık'ın Ankara 'nın en önemli günü olduğunu belirterek, "Bugün, Atatürk'ün Ankara 'ya gelişinin 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Büyük Seğmen Alayı'nın kurulduğu, seğmenlerin 'Kızılca Gün' dediği gün bugündür." diye konuştu.

Ayetler Cumhuriyet Kutlay Folklor Allah 

28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı