Ankara Kazan’da Ralli Heyecanı

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen 2013 Yılı Türkiye Tırmanma Şampiyonasının 8. Ayağı Kazan ' dan start aldı.Kazan ' ın Ahi Mahallesinde başlayan yarışların startını Kazan belediye Başkanı Lokman Ertürk verdi. Buradan start alan araçlar 8.5 kilometrelik etapta zamana karşı yarışarak bitiş noktası olan Keçiören İlçesi Güzelyurt Köyüne ulaştılar.
Belediye Başkanı Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Lokman Ertürk 


Yarışa çeşitli illerden 11 sporcu katıldı. Pilotlardan birisi otomobiliyle start alanına gelirken sabah saatlerinde kaza yaptı ve takla atarak devrildi, diğer bir araç da start öncesi arızalandı. Araçların ikisi de diskalifiye olarak yarış dışı kaldı.

ANOK Başkanı Metin Ertuğrul tırmanma yarışlarını son 3 yıldır Ankara dışında düzenlediklerini belirterek, “Ancak Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ' ün katkılarıyla yarışları tekrar Ankara ' ya kazandırdık. Sporcular da bundan oldukça memnunlar. İnşallah uzun yıllar bu yarışı bu parkurda tekrarlayacağız. Buradaki sporcularımız daha sonra otokros branşında yarışacak. Zaten ANOK ' un Kazan ' da otokros parkuru var ve uzun yıllarıdır da burada yarışlar düzenleniyor” dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de Kazan ' ın her alanda olduğu gibi motor sporlarında da cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirerek, “Belediye olarak gerek federasyonumuz ve gerekse de kulüplerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda Kazan ' ın otomobil sporlarının merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Kazan Belediyesi olarak kendilerine her türlü desteği vermeye de hazırız. Yarışmaya katılan bütün sporcularımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk start öncesi antrenmana katılan otomobillerden birisine binerek pilotlara eşlik etti.

Sonuçlar
Yarışlar otomobillerin motor gücüne göre 4 kategoride yapıldı.
1. Kategori birincisi: Alper Özdemir 13dk. 12sn 446salise
2.Kategori birincisi: Egemen Çivicioğlu 9dk 42sn 248salise
5.Kategori birincisi: İbrahim Şendil 9dk 06sn 710salise
6.Kategori birincisi: Kamil Karakaş 9dk 32sn 730 salise
En iyi çıkış kupasını ise 4dk 27 sn 770 salise ile İbrahim Şendil aldı.

19 Ağustos 2013 Pazartesi günü yayınlandı