AK Partili Kadınlar Şiddete Karşı Şemsiye Açtı

AK Partili yüzlerce kadın, Marmaray Yenikapı istasyonunda şiddete karşı şemsiye açtı. ' ' Şiddete asla ' ' sloganı ile bir araya gelen kadınların açtığı şemsiyeler rengarenk görüntüler oluşturdu.
Ak Parti Marmaray Mustafa Demir Kadına Şiddet 


AK Parti İstanbul Kadın Kolları Teşkilatı üyesi kadınlar, ' ' 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ' ' etkinlikleri kapsamında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için ilginç bir eylem yaptı. Yüzlerce kadın Marmaray Yenikapı istasyonunda şiddete karşı şemsiye açtı. Marmaray ' ın içinden ellerinde rengarenk şemsiyelerle çıkan AK Partili kadınlar, “şiddete asla” sloganları attı. AK Partili kadınlara partili milletvekilleri ile Fatih belediye Başkanı Mustafa Demir de destek verdi.

Sadece kadına karşı değil şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmediklerini belirten AK Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, “Biz bugün burada bütün kadınların kadına karşı şiddete hayır dediği bir günde bizde İstanbul ' da bir araya gelerek kadına karşı şiddete hayır demek istedik. Bu yıl seçtiğimiz slogan şiddet mi? Asladır. Çünkü şiddet sadece kadınları için değil dünyada her şey için şiddet var. Biz şuna inanıyoruz çocuklar küçükken şiddetle nasıl şekilleniyorsa yetişkinliği de bu şekilde devam ediyor. O sebeple çocuk genç, yaşlı, kadın demeden uygulanan her türlü şiddete hayır diyoruz. Siyasetin içinde kadın erkek demokrasi algısının yerleşmesi, hayatın içinde var olan paylaşımın siyasete aktarılması anlamında çok önem arz ediyor. Türkiye ' de kim iktidar olacaksa bunun yolu kadınlardan geçiyor. Biz bunun için varız ' ' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar sloganları atarak eyleme son verdi.
25 Kasım 2013 Pazartesi günü yayınlandı