2023 Metrelik Kol Böreğiyle Guınnesse Girecek

Bursa'da yapacakları 2 bin 23 metre uzunluğunda kol böreğiyle dünya rekoru kırmaya hazırlanan İkizler Börek, eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin'i ağırladı. Denemenin sunuculuğunu yapacak olan Yaşar Alptekin, ' Dünya bu alanda da biz Türkleri tanımış olacak ' dedi.
Başbakan Merinos Türkler Yaşar Alptekin 


Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için dünyanın en uzun kol böreğini yapacak olan İkizler Börek, Gazcılar Caddesi'ndeki şubesinde eski manken Yaşar Alptekin'i ağırladı. Rekor denemesinin yapılacağı gün sunuculuk yapacak olan Alptekin, İkizler Börek'in sahibi Hasan Acar ile görüştü. Börek ikram edilen Alptekin, ' Allah nasip ederse 2023 metrelik bir börek ile rekor denemesi yapılacak. İnşallah dünya tarihinde ilk olan bu rekor Bursa'ya kısmet olur. Onun tanıtımını yapmak için ben de 2 Haziran'da Bursa'da olacağım. Bir gün önceden gelip Bursa'yı da bol bol gezeceğim ' diye konuştu.

Türklerin her zaman idealist, girişken ve çalışkan olduğunu söyleyen Alptekin, ' Biz tuttuğunu koparan bir ırkız. Ecdadımızdan bu yana Türkler her zaman hep ilklere imza atmıştır. Bu da Bursa ve Türkiye tarihindeki ilklerden biri olacak. Macarların rekorunu da ellerinden alacağız. Dünya bu alanda da bizleri tanımış olacak ' dedi.

' HEDEF 2023 DEDİK, İNŞALLAH BU ALANDAKİ REKORU KIRACAĞIZ '

Şu an Macarların elinde bulunan 105 metrelik kol böreği rekorunu 2 bin 23 metre uzunluğundaki börekle kıracaklarını anlatan İkizler Börek Sahibi Hasan Acar, ' Hedef 2023 dedik. İnşallah 2 Haziran'da Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde 250 kişilik bir ekiple, 2 bin 23 metre uzunluğunda kol böreği yaparak dünya rekoruna imza atacağız. Macarların 105 metre, 10 bin porsiyonluk rekorunu 2 bin 23 metre ve 40 bin porsiyon ile kıracağız. O gün herkesi bekliyoruz. O gün bizimle beraber olacak olan ünlü oyuncu Yaşar beye de çok teşekkür ediyorum ' şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefi olan 2023'ü yaptıkları börekle tüm dünyaya duyuracaklarını anlatan Acar, ' Üretilen böreği dağıtacağız. Bin 500 çocuk gelecek. Bu alanda da Türkiye'deki çocuk rekorunu da kırmayı düşünüyoruz. Öğrencilere, yurtlara ve 550 dilim TBMM'ne göndereceğiz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da bizzat elden götüreceğiz ' diye konuştu.

' REKORLA GELEN 5 TONLUK BÖREĞİ DAĞITACAĞIZ '

Bunun maliyetinin 200 bin lirayı bulacağını kaydeden Acar sözlerini şöyle sürdürdü:
' 250 kişi çalışacak. 650 kilo un, 350 litre yağ, 45 kilo tuz, 900 kilo peynir, patates, kıyma ve ıspanak kullanılacak. Yaklaşık 5 ton gibi bir böreği Bursa'ya dağıtacağız ' .
30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı