Osman Gökçek: Hakaret etmek özgürlük değildir

Osman Gökçek : Gerçekten muhalefet diyebileceğimiz televizyon kanalları ve iktidarı öven televizyon kanalları rahatça istediklerini söyleyebiliyorlar. Bu söylediklerinden dolayı ceza alan herhangi bir televizyon kuruluşu bilmiyorum. Ceza alan basın mensupları kendi yaşantıları içerisindeki suç yada terör örgütlerine yardım etmekten dolayı ceza alıyorlar. Bu aldıkları cezaları da basın özgürlüğü adı altında seslendirmeye çalışıyorlar bu çok yanlış. Halk TV isminde bir kanal var ideolojik olarak baktığımız zaman benim beğenmediğim bir televizyon. Fakat Halk TV'de isteyen istediği şeyi söyleyebiliyor ve herhangi bir kişi de en ufak bir ceza almadı. Bunun içinde Sayın Dündar, Sayın Özdil de dahil. İsteyen istediğini aslında Türkiye'de söyleyebiliyor. Biz kırmızı çizgileri bazen göremiyoruz. Hakaret etmek özgürlük değildir. Ben birisinden hoşlanmıyor olabilirim ama bu hakaret etme hakkı medyadaki özgürlük hakkı demek değildir. Bakıyorum televizyon kanallarının haberlerine gazetelerin manşetlerine dibine kadar eleştiriyorlar. Bunların bazıları hakaret etmeye başlıyor ve buna özgürlük denmemesi lazım. Bunun hukuksal boyutu oluyor ve bundan dolayı ceza alıyorlar. Daha sonrada diyorlarki basın özgürlüğü yok. Ben bu düşünceye katılmıyorum.
Türkiye Osman Gökçek 


İnsanların ailelerine,hanımlarına, annelerine ve çocuklarına hakaret etmek basın özgürlüğü olamaz. Bunun ismine de basın özgürlüğü denemez. Kişilerin yaşamlarında olumsuz bulduğunuz yönlerini vatandaşla paylaşırsınız. Eğer buna bir engel çıkıyorsa basın özgürlüğüne engel var diye konuşabilirsiniz. Sokağa çıkıp bir insana zarar verdiniz. Daha sonra polis geldi ve sizi aldı. Siz bu durumda bas bas bağırıp “Ben basın mensubuyum. Bu ülkede basın özgürlüğü var beni neden içeri alıyorsunuz” derse olmaz.Şuan basın özgürlüğü diye bağıran kimselerin hepsi maalesef yasa dışı işlere karışmış ve bunlarla haşır neşir olmuş kişiler. Bu lafları da zannediyorum onlar çıkartıyorlar.
Osman Gökçek Hakkında
12 Ekim 1983 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Hamdullah Suphi İlkokulu’nda okuduktan sonra ortaokulu TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Lise öğrenimime Samanyolu Koleji’nde devam etti. Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünden mezun oldu. 2002 senesinde kurulmuş olan Keçiören Gençlik Derneği’nin 9 Mart 2003 tarihinde olan kongresinde başkanlığa seçildi. Keçiören’in ardından Ankara’da birçok ilçede derneğin örgütlenmesine yardımcı oldu...
devamı
1 Ocak 2015 Perşembe günü yayınlandı