Mazhar Alanson: Orada ağır toplar var (Dada Dandinista)

Okan Bayülgenin hazırlayıp sunduğu Dada Dandinista'ya telefonla bağlanan Mazhar Alanson'un kullandığı kelime stüdyoda bir an buz gibi hava estirdi.
Mazhar Alanson 


Canlı yayına telefonla bağlanan Alanson ' Oradaki değerli ağır toplar ürettiğimiz aktörlerimiz , sanatlarımız... ' diye konuşurken Bayülgen , Oktay Kaynarca'ya dönerek ' Sana top dedi duydum ' dedi. Bu söz üzerine Metin Şentürk'de ' Hem de ağır top dedi ' diyerek kahkahayı bastı. Bu sözler üzerine Alanson ' Ağır top diye tabir ettiğimiz anlamında söyledim. Masada top görsem bu kelimeyi kullanmazdım zaten ' diye konuştu.

Mazhar Alanson Hakkında
Evli ve iki çocuk babası olan Mazhar Alanson, 1950 yılında Ankara’da doğdu. Ortaokulu Ankara Koleji’nde okuduktan sonra babasının vefatıyla ailesi İstanbul’a taşındı ve liseyi İstanbul Maarif Koleji’nde tamamladı. Babası senfoni orkestrasında baş trompetçiydi.Mazhar Alanson Ankara Devlet Konservatuarı’na girerek Yüksek Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı tiyatroda oyuncu olarak görev aldı. Burada birçok usta tiyatro yazarının eserlerind...
devamı
22 Şubat 2015 Pazar günü yayınlandı