İbrahim Yattara Survivor'dan elendi

Survivor 2016'da bu hafta elenen isim İbrahim Yattara kimdir? Survivor eleme gecesinde ''kim elendi'' sorusunun muhtemel cevaplarından biri daha belli oldu.
Mersin İdmanyurdu Trabzonspor İbrahim Yattara Belçika Suudi Arabistan 


Survivor'da bu hafta dokunulmazlık oyunlarının ardından yapılan ada konseyinde elenen isim belli oldu. Dört aday çıkan konseyde elenen isim İbrahim Yattara oldu.

Survivor İbrahim Yattara kimdir?

Survivor 2016'nın iddialı isimlerinden Survivor İbrahim Yattara kimdir?

Uzun yıllar Trabzonspor ' da oynadığı futbolla Türkiye ' nin gönlünde taht kuran Gine ' li oyuncu İbrahim Yattara 1980 yılında doğmuştur.

Futbola ülkesi Gine ' de başlayan Yattara San Garedi'nin altyapısında yetişerek 1998 yılında aynı takımda profesyonel olmuştur. Bir yıldan kısa süre Athlético de Coléah'ta top koşturan Yattara, 2000'de Belçika ekiplerinden Royal Antwerp ile anlaştı. 2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer oldu. Kulüp tarihinin en önemli yabancı oyuncularından biri olan Yattara, 187 maçta oynadı.

2010-2011 sezonunun sonunda takımdan ayrılan futbolcu, Suudi Arabistan'da Al Shabab ' a transfer oldu. Bu takımda 1 sezon top oynayan Yattara, tekrar Türkiye'ye döndü ve Anadolu ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'na transfer oldu.

Türkiye'de beş yıldan fazla zaman geçiren Yattara, Türk vatandaşlığı için başvurma hakkı kazandı ve başvuruda bulundu. Önceleri başvurusu kabul edilmese de 29 Ekim 2010'da resmen Türk vatandaşı oldu.

1 Haziran 2016 Çarşamba günü yayınlandı