Flört haram mı? (Teke Tek Fatih Altaylı)

Flört haram mı? (Teke Tek Fatih Altaylı) İslamda seks nasıl olmalı? Mastürbasyon günah mı? Güzele bakmak sevap mı? Porno izlemek caiz mi? Ali Rıza Demircan ile Sibel Üresin Teke Tek'te yanıtladı. Fatih Altaylı'nın Teke Tek programı bu kez İslam'da seks konusunu tartıştı. Eşine ikinci bir kadın öneren Sibel Üresin ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın babası ilahiyatçı Ali Rıza Demircan programın konuklarıydı. Haliyle program baştan sona seks ve cinsellik temalı oldu.
Ahmet Misbah Demircan Ali Rıza Demircan İslam Fatih Altaylı Dindar 


Programda öne çıkan görüşler şöyle:

CİNSELLİK İBADET HAYATININ BİR BÖLÜMÜ

Ali Rıza Demircan: ' Namaz kılmak bir ibadettir. Yüce rabbimizin insanlığa gönderdiği son ilahi kitap olan Kur'an'da defalarca tekrarlanan bir emirdir. Faizden kaçınmak ilahi bir yasaktır ve ibadettir. Bunun gibi zinadan, eşcinsellikten, lezbiyenlikten kaçınmak da ibadettir. Evlilik hayatında cinsel hayatından çekilmek, eşe karşı görevlerimizi yapmamak, adet zamanlarında ilişkiye girmemek de ibadettir. İbadetin ortak tanımını yaptıktan sonra dedik ki; Kur'an'da yer alan haramlardan sakınmak ibadet olduğu gibi evliliğin gerektirdiklerini yapmak da bir ibadettir. Böyle olunca cinsel hayat da İslam dininde kutsaldır ve ibadet hayatının bir bölümüdür. Evlilik içi cinsel hayatın sürdürülmesi, cinsel haramlardan sakınılması namaz gibi ibadettir derken ben cinselliğin namaz ölçüsünde bir ibadet olduğunu ifade etmek istemedim.

BEKARLIK HARAM

İslam'da emir ve yasakları koyan insanı yaratan Allah'tır. İnsanın tahammül edilmediği yasaklar insana verilmez. Siz insanlara 'cinsellikten kopun' dediğiniz zaman onu doğasıyla çatışmaya yönlendirirsiniz. İslam hadımlaştırmayı yasaklar. Mazaret olmaksızın gerekçesiz bekarlık da haramdır. Cinsel hayattan çekilemezsiniz. Bir erkeğin cinsel hayattan çekilmesi demek bir kadının eşsiz kalması demektir. İslam dininde eşler arasında ilahi haramlardan bir tanesi erkeğin eşini cinsel yönden ihmal etmesi, kadının da kocasının adet hali ve hastalık dışında cinsel arzularına karşı çıkmayı ilkeselleştirmesi.

EŞİNE NİYE KADIN ÖNERDİ?


Sibel Üresin: Herkes diyor ki, 'bir kadın nasıl eşine bir kadın önerebilir'. Hiç kimse aldatırken eşine haber vermez. İnançlı kadınların 'benim kocam zina yaptı' diye endişelenmeli yoksa 'aldattı' diye değil. Biz hayatımızın merkezine eşlerimizi koyuyoruz ve sürekli imtihan halindeyiz. Meseleye imani bir şuurla bakarsanız. Diyelim ki benim eşimin başka ilişkileri var. Allah muhafaza benim çocuklarımın o ilişkiden doğan çocuklarla evlenme olasılığı var.

EVLİ OLMASAYDIM NELER OLURDU NELER!

Ali Rıza Demircan: Ben 18 yaşında evlendim, 40 yıldan beri parasal gücüm var, 35 yıldan beri şöhretim de var. Hiçbir kadınla ilişkiye girme ihtiyacını duymadım. Eşimin dışında benim yanıma kadar gelenler de oldu. Ben evli olmasaydım, mazbut olmasaydım neler olurdu neler? Eğer ben, bana talip olabilecek kadınlarla iş ilişkileri içinde olsaydım, şu veya bu sebeple alaka devam edecek olsaydı farklı sonuçlar doğabilirdi. Ben kadınlara vaaza gitmedim, konferansa gitmedim. Tut ki, kadınlara sürekli vaaz veren erkeklerin hatalara düştüklerini gördüm.

KADIN ERKEKLE SEKS İÇİN SÜSLENMELİ Mİ?


Ali Rıza Demircan: Dindar ailelerde erkekler bazan eşlerinde aradıklarını bulamıyorlar. Bu insanlar medyayı, yazılı ve görsel medyayı izliyorlar. Bizim dindar kadınlar da genelde kocasını ihmal ediyor. Dindar kadınlar sanmıyorum ki, gece odalarına çekildiklerinde kocaları için de bir makyaj yapsınlar.

Sibel Üresin: Şu an en ünlü markalardan alışveriş yapan dindar kadınları var.

Ali Rıza Demircan: Ben genelden söz ediyorum. Bizim kadınlarımız eşine karşı kadınca tavırlar sergilemiyor. Erkekler 'ben de şu şu giyisiler içinde eşimi görmek istiyorum' diyor. Bu fazla bir talep mi? Kadınlarımızın kocaları için kendilerini hazırlamaları onlar için kültürel bir cihattır.

Dr. Gökçen Erdoğan: Bana gelen insanlar, 'erkek ne ister', 'ben ona yetmiyor muyum?' gibi sorular söylüyor. Kadın, kadınlık yaparak erkeğin gönlüne ve beynine giden yolu bulabilir.

Ali Rıza Demircan: Geçen bir e-mail aldım. 'Eşimi defalarca uyardım. Ağızını temizlediğini görmedim. Kocamdan nefret eder hale geldim ve bir başka kişiyle ilişkiye girdim, bunu da söylerken ağlıyorum'. Süslenmeler mütekabildir, kadından beklediklerimizi onlara karşı bizim de yapmamız gerekir. Dolayısıyla problemler çift yönlüdür.

Dr. Gökçen Erdoğan: Erkeklerden sadece temiz olmalarını ve kadınlara karşı naif, zarif ve kibar olmalarını bekliyoruz o kadar.

DOYUMU HEDEFLEMEK DİYANETEN GÖREV


Ali Rıza Demircan: Eşin doyumunu hedeflemek müslüman erkeğin diyaneten görevidir. Bir erkek yalnızca kendisini düşünerek ilişkiye giremez. Eşini hazırlamadan ilişkiye girmek aziz peygamberimiz tarafından yasaklanmıştır. Kadının onayı olmaksızın koruyucu önlemlerin alınması meşru değildir. Kadının da zirveye ulaşmak gibi bir hakkı var. Eğer kadının izni olmaksızın böyle bir koruma yöntemine girerseniz peygamberimiz tarafından yasaklanan bir günahı işlemiş olursunuz. Her bir korunma yönteminin fiziksel ve ruhsal bir yansıma biçimi vardır. Korunma gereğini duyuyorlarsa mesele yoktur.

KADININ CİLVE YAPMASI BİR VAZİFEDİR

Kadının kocasına cilve yapması vazifesidir. Bir hadis-i şerifte kadın 'kadınlık sırrı olan' olarak nitelendirilir. Kadın evlilik hayatında kocasına sergilediği tavrın kocası tarafından başkalarına anlatılmaması gereğinin altı çizilir. Bir müslüman kadının görevlerini yapmaması onu günahkar kılacağına inanması.

İnsanın doğasında bu var. Bütün mesele rahmetli anacığım bana derdi ki: ' Oğlum ben rahatsızım. Babana karşı görevimi yapamıyorum. Acaba ben günahkâr oluyor muyum?' Anamın bu üzüntüsü karşısında saygı duyuyorum. Erkeğin de bu ızdırabı duyması lazım.

BİR ERKEK 4 EŞİNİ DE SEVEBİLİR


Sibel Üresin: Aynı anda iki kişiye aşık olabilir. Biz yaradandan daha iyi bilemeyiz. Allah erkeğe bu ruhsatı vermiştir ama bu bir emir değildir. Bir erkek 4 eşini de sevebilir.

GÜZELE BAKMAK SEVAPTIR ANCAK...

Ali Rıza Demircan: Güzele bakmak sevap mıdır? Güzel bir göl manzarası ise, bir çocuk ise, bir tablo ise bunların her birine bakmak size güzellik duygularını çağrıştırıyorsa, estetik duygularınızı geliştirerek daha bir güzele aşık olmasına vesile oluyorsa elbette sevaptır. Ama kadına cinsel arzuyla bakarsanız elbette günahtır. Her güzellik bize cennet hayatının güzelliklerini yansıtır. Cenette zaman kavramı yok. Cenette yaş kadınlarda, kadınlığa henüz adım atmış yaştır. Erkekler ise hadislere göre 33 olaraktır. Bunu islam adına ifadelendirmiyorum. Ama literatürümüzde aziz peygamberimize ait sözler olarak söylüyorum. Bir hadiste kadınlar için 18 kaydını gördüm.

23 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı