Erkan Tan'dan tarafsızlık açıklaması

Ülke TV ekranlarında Esra Elönü'nün sunumuyla ekrana gelen Arafta Sorular programının dün akşamki konuğu Beyaz TV'nin başarılı ismi Erkan Tan oldu.
Tarafsızlık Erkan Tan Esra Elönü Beyaz Tv 


“BANA GÖRE ONLAR YANDAŞ”
Merkez medyadaki bazı kesimin “tarafsızlıklarını” ilan ettiğini ve kendisinden olmayanları yandaşlıkla suçladığını ifade eden Tan, “Millet bunları görüyor. Ben bunları komik buluyorum” dedi. Erkan Tan, “Sen yandaş mısın?” sorusuna “Onlara göre evet, bana göre ise onlar yandaş” cevabını verdi.

“TARAFSIZ YAYIN OLAMAZ”
Bir yayının tarafsız olamayacağını savunan Tan, “Tarafsız diye bir yayın kuruluşu olmaz. Bu egemen güçlerin dünya basın yayın sektörünü kontrol altına almak için uydurduğu bir laf. Tarafsızlık olamaz. Ben bunu hayatımda ilk kez 7 sene önce söylemeye başladım ama işlerine gelmediği için buradan bir tartışma yaratmadılar.” dedi.

“YAYIN KURULUŞLARININ PARTİLERE YAKIN YA DA UZAK OLMA HAKKI VARDIR ”
“Parayla satılan bir ürün tarafsız olur mu?” diye soran Erkan Tan, “Yeni Şafak parayla satılıyor. Yeni Şafak alan okuyucuların manevi dünyalarına maddi dünyalarına aykırı bir yayın yapılabilinir mi? Cumhuriyet gazetesi AK Parti lehine, Cumhurbaşkanı ve Başbakan lehine yayın yapabilir mi? Yok böyle bir şey. Yeryüzünde hiç yok. Herkes bir taraftır. Her yayın kuruluşunun siyasi bir partiye yakın ya da uzak olma hakkı vardır.” dedi.

Erkan Tan, yandaş ve havuz medyası gibi kavramlar üzerinden yapılan eleştirilere ise “Ben havuzcuysam sen de hamamcısın” diyerek cevap verdi.
Erkan Tan Hakkında
Şırnak kökenli olan babası Hikmet Tan, Şebinkarahisar kaymakam vekilliği, Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi ve Tirebolu ilçelerinde kaymakamlık, Giresun vali yardımcılığı, van ve Adıyaman illerinde de valilik yaptığından çocukluğu ve gençliği buralarda geçmiştir. Bu sebeple ilkokula Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başladı, , Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etti, İzmir’in Foça ilçesinde ilkokulu bitirdi. Ortaokulu...
devamı
4 Mayıs 2015 Pazartesi günü yayınlandı