Aytunç Altındal: 'Kasım'dan sonra Atatürk'ün gizli vasiyeti açıklanacaktır'

Araştırmacı Aytunç Altındal, ' Atatürk ' ün Gizli Vasiyeti ' meselesine ilişkin Atatürk ' ün notlarında Hilafet ' le ilgili ilginç fikirlerinin yer aldığını ifade ederek, ' Kasım'dan sonra Atatürk ' ün gizli vasiyeti açıklanacaktır. Hilafet TBMM uhdesinde, boyle de hayata geçirilebilir ' dedi.
Cumhuriyet Atatürk Turgut Özal Aytunç Altındal Kenan Evren 


Araştırmacı Aytunç Altındal, 'Atatürk 'ün Gizli Vasiyeti ' meselesine ilişkin Atatürk 'ün notlarında Hilafet 'le ilgili ilginç fikirlerinin yer aldığını ifade ederek, 'Kasım'dan sonra Atatürk 'ün gizli vasiyeti açıklanacaktır. Hilafet TBMM uhdesinde, boyle de hayata geçirilebilir ' dedi. 'Hilafet öcü değil. Laiklikle celişmez ' diyen Altındal, 'Çelişir diyenler laikliği bilmeyen cahillerdir. Kamuoyundaki bu korkuyu CHP yarattı ' diye konuştu.

Bugün'ün Gündemi programına konuk olan Aytunç Altındal, 'Atatürk 'ün Gizli Vasiyeti ' meselesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Altındal, daha önce Atatürk 'ün 50 yıl sonra açıklanmasını istediği vasiyetinin, 1988 yılında Kenan Evren ile Turgut Özal tarafından gizlendiğini iddia etmişti. Gazi 'nin ölümünün 50. yılı olan 1988 'de 25 yıl daha gizlilik kararı alındı. Gizli kalan notların Kasım ayında açıklanması gerekiyor.

'Söz konusu Atatürk'ün siyasi vasiyeti ' diyen 'Atatürk 'ün notlarında, 'İlelebet payidar kalacaktır ' dediği Cumhuriyet için ileride neler yapılması konusundaki görüşleri bulunuyordu. 1960'lı yıllarda bana gelen duyumlar, bu vasiyetin içinde Atatürk'ün bazı hatırılarının da bulunduğu yönündeydi. Kendisine verilmiş olan bazı notlar, 400 sayfayı bulduğu söylenen saklanmış olan yazılar, kafasına takılan sorular var ' şeklinde konuştu.

'ATATÜRK 'HİLAFET GEREKLİDİR' DİYOR '

Nutuk'ta da üstü kapalı anlatılmış olan bir bölüm olduğuna dikkat çeken Altındal, 'Kasım 1922'de Atatürk'ün Meclis'e yaptığı bir konuşma var, hilafet ve saltanat meselesi diye. Ben bunu 1980'de Kenan Evren'den hemen sonra yayımladım. Atatürk orada diyor ki; 'Saltanatı kesinlikle kabul edemeyiz fakat hilafeti korumakla yükümlüyüz ve hilafet gereklidir' diyor ' açıklamasında bulundu.

'KENAN EVREN İLE CANLI YAYINDA TARTIŞTIM '

'Türkiye buna hazır değil ' denmesine de oldukça sinirlenen Altındal, 'Kim karar veriyor buna? 25 yıl ertelendi canlı yayında Kenan Evren ile de tartıştım. Kanan Evren orada insanın tepesini attıracak bir laf etti. 'Bir Fransız gazeteci gelmiş onunla bir ilişkisi olmuş onları not etmiş.' 'Sen deli misin? Bir kadınla bir gece geçirilir de 400 sayfa ne yazılır?' dedim. O da 'Sizi mahkemeye vereceğim' dedi, 'Nereye veriyorsan ver' dedim ama bir şey olmadı ' ifadelerini kullandı.

'KÜRTÇÜ HAREKET HİLAFETLE BAĞLANTILIDIR '

Aytunç Altındal şunları söyledi:

'Asıl mesele şu; Türkiye için böyle bir proje hayırlı mıdır, değil midir? Mustafa Kemal Paşa 1920'lerde ileride halkı müslüman devlet sayısının 40'a, 50'ye çıkacağını nasıl tahmin ediyor? Bu adam etmiş, gayet güzel. Bugün müslüman devlet sayısı 50'ye yakın. Dolayısıyla bu proje en azından ele alınarak olabilirliği var mı, olmazlığı ne diye tartışılmalı. Ve Türkiye böyle bir projede önderlik ederse geçmişle de bağlantılı olarak ve inanın kürtçülük ve kürtçü hareket (PKK demiyorum) hilafetle bağlantılıdır.

Bugünkü müslüman coğrafyasının da böyle bir projeye hazır olduğunu savunan Altındal, 'iran'ı saymıyoruz. Çünkü iran imamet peşinde ' dedi.

BU KORKUYU CHP YARATTI

'Hilafet öcü degil. Laiklikle celişmez ' diyen Altındal, 'Çelişir diyenler laikliği bilmeyen cahillerdir. Kamuoyundaki bu korkuyu CHP yarattı ' diye konuştu.

Kasım'dan sonra Atatürk 'ün gizli vasiyetinin açıklanacağını söyleyen Altındal, 'Artık açıklamaya mecburlar. Üzerine kimse bir 25 yıl daha yasak koyamaz. Hilafet TBMM uhdesinde, boyle de hayata gecirilebilir ' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE


6 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı