Ahmet Davutoğlu'ndan Ekmeleddin İhsanoğlu'na Gönül Dili Dersi!

Bakan Davutoğlu, birden fazla dil bilen İhsanoğlu'nun Myanmar'da susturamadığı galeyana gelmiş kalabalığı nasıl sakinleştirdiğini anlattı:
Myanmar Dışişleri Bakanı İngilizce Sıradışı Ahmet Davutoğlu 


Ülke TV'de Turgay Güler'in Sıradışı programına konuk olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2012 yılının Ağustos ayında Myanmar'a gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında yaşanan bir enstanteneyi paylaştı.

Davutoğlu, birden fazla dil bilen İhsanoğlu'nun susturamadığı galeyana gelmiş kalabalığı nasıl sakinleştirdiğini canlı yayında anlattı.

Görüntülerde, elinde megafonla orada toplanan insanları İngilizce 'susun, susun' diyerek susturmaya çalışan İhsanoğlu, kalabalığı sakinleştirmeyi başaramazken 'Susmazsanız bak gideriz' diyerek tehditvari bir ifade de kullanıyor.

Bu sırada devreye giren Davutoğlu, ' Esselamü Eleyküm, Esselamü Eleyküm, Esselamü Eleyküm, Esselamü Eleyküm Ya İhvan (Ey karşelerim) ' diyerek kalabalığı sakinleştirmeyi başarıyor.

Kalabalık da Davutoğlu'na coşkulu bir şekilde, ' Ve Aleyküm Selam ' diyerek coşkulu bir şekilde mukabelede bulunuyor.

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
7 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı