ABD Müsteşarı Cohen'in Türkiye'ye ziyareti ne içindi?

İstanbul'da önceki gün başlayan 'yolsuzluk' operasyonlarının, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) suç tespiti üzerine başladığı iddiaları asılsız çıktı. Öte yandan tüm bunlar yaşanırken ' ABD Hazine Bakanlığının terörizm ve finansal istihbarattan sorumlu Müsteşarı David Cohen'in Türkiye'ye gelişi Tesadüf mü? ' sorusu akıllara geldi
Halkbank İran Dubai 


Borsa İstanbul'da endeksin en çok işlem gören Halkbank hisseleri 13 liraya kadar gerilediği günde, daha sonra kayıplarını azalttı ve günü yüzde 0.72 düşüşle 13.75 liradan kapattı. Emlak Konut GYO'da ise 2.16 liraya kadar düşen hisseler, gün içinde toparlandı ve dünkü kapanış seviyesi olan 2.32'ye geri döndü. Faiz oranları ise yüzde 8.88'den yüzde 9.36'ya çıktı. Bu oranın, Hazine'nin devlet tahvil ve bono ihalelerine olumsuz yansıması bekleniyor.

ABD'li Cohen'in gelişi bir tesadüf mü?

Altın ticaretinin resmi olduğu belirtildi. Bu durumun İran'la da, Dubai ile de olabileceğine işaret edildi. İş dünyası, bu parayı da İranlı yetkililerin çekip altına yatırdıktan sonra gümrükler üzerinden İran'a götürdüklerini kaydettiler. Bu işlemlerin tamamen yasal olduğunu vurgulayan iş dünyası temsilcileri, 'ABD'li David Cohen'in İran ile ilgili altın ticaretini konuşmak üzere dün Türkiye'ye gelmesi tesadüf mü? Burada İran'a yaptırımların konuşulacak' diye sordu.

21 Aralık 2013 Cumartesi günü yayınlandı