Türkiye'yi temsil edecek Aydınlı öğrenciler robotu tanıttı

Robot tanıtımı
Uluslararası Mühendislik Robot Yarışması Öğrenciler Basın Mensupları 

-Öğrencilerin Vali Köşger ve protokole detaylı tanıtım yapması
-Robot'un çalıştırılması
-Vali'nin de robotu kullanması
-Valinin öğrencilere başarı dilemesi
-Vali'nin açıklamaları

( AYDIN )- Ülkemizi temsil edecek robot 2. Abdülhamit Han’ın yaptırdığı okulda tanıtıldı AYDIN

- Dünyanın en prestijli bilimsel yarışmaları arasında yer alan ve 15-18 Mart 2018 tarihlerinde Çin Şangay’da düzenlenecek yarışmada Türkiye’yi temsil edecek Aydınlı öğrenciler hazırladıkları robotu tanıttı. 2. Abdülhamit Han tarafından Aydın’a yaptırılan okulda gerçekleştirilen robot tanıtımına katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, gençleri çalışmasını hayranlıkla izledi. Türkiye’yi önce Çin’de ilk elemeleri geçmesi halinde sonra da Ankara’da temsil edecek Aydınlı ekibi tek tek kutlayan Aydın Valisi Köşger, “Çocuklarımızın bu çalışması köklerimizden tarihimizden kopmadan geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden 46 takımın yarışacağı STEM tabanlı çalışmalarla 21. yy yaşam becerilerini öğretmeyi hedefleyen dünyadaki en büyük ve en prestijli organizasyon olan FİRST Robotics Competition’da (FRC) tek Türk takımı Aydın’dan çıktı. Aydın’ı ve ülkemizi temsil edecek Aydınlı öğrencilerden oluşan toplan 14 kişilik heyet hazırlıklarını tamamlayarak tasarladıkları robotun tanıtımını Aydın’a 2. Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaptılar. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve basın mensuplarının hazır bulunduğu tanıtım programında öğrenciler hedeflerinin Aydın’ı ve Türkiye’yi dünya genelinde yapılacak yarışmada en iyi şekilde temsil ederek Türk Bayrağını gururla dalgalandırmak olduğunu söylediler. Aydın’ın ilk ve tek robot takımı ‘rOctopus 7134’ takımı öğrencileri çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdikten sonra bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarına yoğun bir çalışma ile hazırlanan robotu çalıştırdılar. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi mentörlüğünde ve Arda Rıza Bayırlı takım koçluğunda Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi ve Süleyman Demirel Anadolu Lisesinden seçilen 14 öğrenci ile tek tek görüşen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Zeka için spor” sloganıyla her sene 15-18 yaş grubu için düzenlenen uluslararası robot yarışmasına katılmaya hak kazanan Aydınlı öğrencilerin çalışmalarının kendisini duygulandırdığını söyledi.

“Köklerimizden kopmadan geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz” Öğrencilerin çalışmalarını mükemmel bir çalışma olarak değerlendirerek hepsini alınlarından öptüğünü belirten Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, tanıtımdan sonra yaptığı açıklamada “Mükemmel bir çalışma ile çocuklarımız göz yaşartıcı bir performans sergilediler. Hepsinin tek tek alınlarından öpüyorum. Bugün güzel bir ortamda 2. Abdülhamit Han’ın yaptırdığı bir mektepte çocuklarımızın çağın bilgisi ile donanmış bir şekilde ortaya çıkardıkları bir ürünü sergiledik. Bu bizim köklerimiz üzerinde çağın bilgisi ile donanarak geleceğe emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesi olarak değerlendiriyorum. Köklerimizden tarihimizden kopmadan geleceğe güvenli şekilde yürüyoruz. Çocuklarımızın ortaya çıkardığı performans bana onu çağrıştırdı. Çok duygulandım. Hepsine başarılar diliyorum. Türkiye’yi Çin’de ardından da inşallah Amerika’da temsil edecekler. Türkiye’den giden tek takım tek ekip Aydınımızdan çıkan bu ekip. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
(İK-
19 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı