TÜBİTAK'ın 55. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni - TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal - ANKARA

- TÜBİTAK'ın 55. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni - TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın konuşmasıTÜBİTAK'ın 55. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni - TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal: - "TÜBİTAK, 2012 ve sonrasında zor bir süreç geçirdi, hain FETÖ yapılanmasının ve darbe girişiminin yaşandığı süreçlerde yıprandı. Dolayısıyla kurum kendisinden beklenen görevleri, olması gerektiği şekilde yeterince yerine getiremedi. O yüzden bizim üzerimizdeki görev çok daha önemli ve gündemde olacaktır" - "100 günlük eylem planınında her kurumdan beklenen katkılar var, biz de kendi katkılarımızı bakanlığımıza sunduk. Bunların büyük çoğunluğunun uygun görüldüğünü ve Cumhurbaşkanlığımıza aktarıldığını biliyoruz"ANKARA (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, TÜBİTAK'ın 2012 ve sonrasında zor bir süreç geçirdiğini, hain FETÖ yapılanmasının ve darbe girişiminin yaşandığı süreçlerde yıprandığını belirterek, "Dolayısıyla kurum kendisinden beklenen görevleri, olması gerektiği şekilde yeterince yerine getiremedi. O yüzden bizim üzerimizdeki görev çok daha önemli ve gündemde olacaktır." dedi.
Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla düzenlenen "TÜBİTAK'ın 55. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni"nde konuştu.
TÜBİTAK'ın 1963 yılından bu yana önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini hatırlatan Mandal, kurumun Türkiye'ye önemli katkılar sağladığını söyledi.

Kurumun 55. kuruluş yıldönümü vesilesiyle 25, 30, 35 yıl ve üzerinde çalışan personele ilk kez plaket takdim edeceklerini ve bunu gelenek haline getirmek istediklerini dile getiren Mandal, Bakank Varank'a da yeni görevinde başarılar diledi.Mandal, Türkiye'de 55 yıllık kurum sayısının az olduğunu ve sebeple TÜBİTAK'ın önemli olduğuna dikkati çekerek, "TÜBİTAK, bu 55 yılın özellikle 2012 ve sonrasında zor bir süreç geçirdi, hain FETÖ yapılanmasının ve darbe girişiminin yaşandığı süreçlerde yıprandı. Dolayısıyla kurum kendisinden beklenen görevleri, olması gerektiği şekilde yeterince yerine getiremedi. O yüzden bizim üzerimizdeki görev, çok daha önemli ve gündemde olacaktır." diye konuştu.
- "TÜBİTAK'ın 5 bin 115 çalışanı var"Türkiye'de, "Ülkede araştırma ve araştırmacı destekleyen hangi kurum var?" denildiğinde akla gelen ilk kurumun TÜBİTAK olduğuna işaret eden Mandal, özellikle ülkenin 2023 yılı hedefleri kapsamında sorumluluklarının farkında olduklarını vurguladı. Araştırma ekosisteminde kapasite geliştirmenin önemli, ancak yeterli olmadığının altını çizen Mandal, yeni TÜBİTAK'ın süreçleri daha fazla hedef ve çıktı odaklı yönetmeyi hedeflediğini kaydetti.
Mandal, nitelikli bilgi ve insan kaynağı geliştirmenin önemime işaret ederek, "100 günlük eylem planınında her kurumdan beklenen katkılar var, bizde kendi katkılarımızı bakanlığımıza sunduk. Bunların büyük çoğunluğunun uygun görüldüğünü ve Cumhurbaşkanlığımıza aktarıldığını biliyoruz." ifadesini kullandı.TÜBİTAK'ın 5 bin 115 çalışanı olduğunu bildiren Mandal, bunların 2 bin 818'in kadrolu, 2 bin 297'sinin ise proje personeli olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Varank ve Mandal, 36 TÜBİTAK çalışanına teşekkür plaketi takdim etti.
Kuruluş Yıldönümü Darbe Girişimi Eylem Planı Nitelik Araştırmacı 

24 Temmuz 2018 Salı günü yayınlandı