Robot fuarında ilginç kareler

Teknolojisi ile kendisinde bahsettiren Güney Kore'de ilginç bir fuar yapıldı. Yeosu şehrinde düzenlenen robot fuarında, yılların emeklerini sergileyen bilim adamları birbirinden ilginç androidleri halkın ziyaretine açtı. Fuardaki akıllı robot olan androidler, ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşattı.
Cihan Haber Ajansı Güney Kore 


Fuarın hemen girişinde ziyaretçileri karşılan bayan robot, kendisini görüp şaşıranlara dil çıkarmayı ihmal etmiyor. Gerçek bir Koreli kıza benzetilmiş bayan androidin robot olup olmadığı anlaşılmıyor. Şirin hareketleri ile dikkatleri çeken robot Kibo ise oturup kalkabiliyor. Kibo'nun en önemli özelliği ise dengesini kaybedip düştüğünde ayağa tekrar kalkabiliyor olması.

Sadece kafa olarak tasarlanmış Mero, insanın tüm yüz mimiklerine sahip. Sinirlendiğinde kaşlarını çatabilen Mero, duygusal anlarda kaşlarını eğerek dudaklarını bükebiliyor. Fuardaki en ilgi çeken robotlar ise müziğin ritmine kendisini kaptıran minik robotlar oldu. Müziğin ritmine göre grup halinde dans eden robotcuklar, birçok ziyaretçinin dikkatini çekti. Asıl ziyaretçileri şok eden balık robotlar oldu. Akvaryumda yüzen balık robotlar, yeri geldiğin su yüzüne çıkıp kendilerini göstermeyi ihmal etmedi.

Robot fuarını gezen ziyaretçiler, androidlerin kendi yaşamlarına ne zaman ve ne kadar dahil olacaklarını düşündüklerini dile getirdiler. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Kang Kwi-yong adlı ziyaretçi, fuarı gezdikten sonraki duygularını aktardı. Fuardan çok etkilendiğini kaydeden Kang, ' Bu robotlar bir gün yaşamımıza dahil olacaklar. Ama ne zaman merak ediyorum. Ayrıca 'Androidler insanlığın yerine almaya çalışacak' kehanetleri bana saçma gelirdi şimdiye kadar. Ama bu balık robotları görünce baya bir korktum. Androdiler, insanın olmasa da doğada bir çok şeyin yerini alabilirler. ' diye konuştu.

16 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı