Çin, Uzaya Yeni Uydu Gönderdi

Çin, çevre izleme uydu takımyıldızı oluşturma planı kapmasında uzaya yeni bir uydu gönderdi.
Uzay Teknolojisi Teknoloji 


Çin medyasında yer alan haberlerde, uydunun ülkenin orta kesimindeki Taiyuan Uydu Fırlatma Merkezi'nden bugün yerel saatle sabah 06.53'de ' Changzheng (Uzun Yürüyüş) – 3B ' taşıyıcı roketiyle fırlatıldığı ve yörüngeye başarıyla yerleştiği bildirildi.

Bu fırlatılışın, Çin'in 2003 yılında başlattığı küçük bir çevre izleme uydu takımyıldızı oluşturma planının tamamlandığını gösterdiği belirtildi. Uydunun, çevre izleme ve afet tahmini görevlerinde kullanılacağı ifade edildi.

Bugün gönderilen radar uydunun, Eylül 2008'de Çin'in çoğunu kapsayan bir ağ oluşturmak üzere gönderilen diğer iki optik uydulara katılacağı kaydedildi.

Fırlatma merkezinden yapılan açıklamaya göre, ' İki artı bir formülünün ' ülkedeki doğal afetleri izleme, ekolojik değişimler, kirlilik, acil yardım, yeniden inşa gibi bilimsel verilerin sağlanmasına yardımcı olacağı ifade edildi.

Roketin ayrıca, havacılık ekipmanı, materyal, metot ve minyatür uydu platformları için test ve yörünge deneyimi maksadıyla tasarlanmış iki adet ek uydu taşıdığı aktarıldı.

21 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı