Bakan Özlü: 'Bugün itibarıyla ülkemizde toplam 997 Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısına ulaştık”

törene katılanlardan detay
Şehit Şehit Abisi Başsağlığı Gesi Allah 

-bakan konuşma
-açılış yapılması
-AR-GE merkezinin gezilmesi
-şehit abisi ile konuşması

( HATAY ) Bakan Özlü: "Bugün itibarıyla ülkemizde toplam 997 Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısına ulaştık”- Bakan Özlü, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun ağabeyi Selahattin Pamukçu'ya da başsağlığı diledi- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Hatay’da HATAY

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Teknoloji ve Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezinin (MARGEM) açılışında, bütün üniversitelerde araştırma, geliştirme seferberliği başlattıklarını ifade etti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üniversite, bilim iş birliğini ülkenin gelişmesi yolunda, en önemli araçlardan biri olarak gördüklerini belirterek,”Araştırma, geliştirmeye ve tasarıma verdiğimiz desteğin karşılığını almaya başladık. Bugün itibarıyla ülkemizde toplam 997 Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısına ulaştık” dedi.
Bakan Özlü,”Biliyorsunuz geçen seneki hedefimiz bin Ar-Ge ve tasarım merkeziydi, bu sene mart ayı başındayız ve sayı 997, İnşallah birkaç gün içinde bu sayı bine ulaşacak ve bu tasarım ve Ar-Ge merkezlerimizle Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına katkıda bulunacağız. Bu yılın ilk yarısında bin Ar-Ge merkezi, 250 tasarım merkezi hedefliyoruz”dedi.
Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi. Özlü ve beraberindekiler, merkezi gezerek yetkililerden cihazlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Özlü, işçilerin arasında yer alan Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun ağabeyi Selahattin Pamukçu'ya da başsağlığı diledi.
3 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı