Yeni Malatyaspor'da kupa mesaisi başladı

- Evkur Yeni Malatya spor'da Ziraat Türkiye Kupası hazırlıkları - Evkur Yeni Malatya spor antrenmanından detaylar - Evkur Yeni Malatya spor yardımcı antrenörü Turgay Karslı ile röportaj - Sarı - siyahlı takımın yardımcı antrenörü Turgay Karslı: - "Ziraat Türkiye Kupası'nda gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz"MALATYA (AA) - Evkur Yeni Malatya spor takımı Ziraat Türkiye Kupası’nda 31 Ekim Çarşamba günü Kırklarelispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı.
Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, dün konuk ettikleri Galatasaray'ı 2 - 0 yenerek, 3 puan alan Evkur Yeni Malatya spor takımı, ara vermeden Ziraat Türkiye Kupası’nda 31 Ekim Çarşamba günü Kırklarelispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına Nurettin Soykan Tesisleri'nde başladı.
Galatasaray maçında forma giyen futbolcular terapi programına katıldı.
Diğer oyuncular ise dayanıklılık çalışması yaptı.Sarı siyahlı takımın yardımcı antrenörü Turgay Karslı, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında konuk ettikleri Galatasaray'ı 2 - 0 yenerek, aldıkları 3 puanın sıralama açısından önemli olduğuna değinerek, şunları kaydetti:"Galatasaray maçının ligdeki sıralamayı belirleyecek bir değerde olduğunu biliyorduk. Maçın geneline baktığınız zaman kazanma cesaretiyle oynayan bir Evkur Yeni Malatya spor takımı vardı. Tabii Galatasaray açısından bakıldığında bu mağlubiyetin bahanesi olmayacak nedenleri vardı. Eksik oyuncularının fazla oluşu, onlar için bir zaaf sayılamaz. Genel olarak sonuca endeksli bir takım olursanız çok fazla başarı elde edemezsiniz. Ama ileriye yönelik hazırlıklar yapan bir takım olursanız bugün ki sonuçları almanız kaçınılmaz olur.Bu da onlardan bir tanesiydi."Kırklarelispor, maçı hazırlıklarına bugün başladıklarına değinen Karslı, "Bizim bir Anadolu takımı olarak ligde ve kupada hedeflediğimiz çizgimiz var. Ben hep şunu düşünmüşümdür, kupa Anadolu takımları nezdinde prestij için çok önemlidir. Kupaya sahip olduktan sonra takacağınız apolet kalıcı bir önem taşır. Ziraat Türkiye Kupası’nda gidebileceğimiz yere kadar gitmeyi istiyoruz. Tabii elimizdeki kadro derinliğinin bizi ne kadar etkileyeceğini de zaman gösterecek. Önümüzde basite almadığımız Kırklarelispor maçı var. Şimdiye kadar çok fazla forma şansı bulamayan oyuncularımız kadroda kendilerine yer bulacaklar. Bunun yanında genç oyuncularımızı görme şansımız olacak. Her hangi bir kazaya sebebiyet vermeden yolumuza devam etmek istiyoruz." ifadelerini kaydetti.
- "Kupa mesaisi ile yoğun bir tempo başlıyor"Kırklarelispor'un ardından Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacaklarına işaret eden Karslı, "Hemen ardından Alanya deplasmanına çıkacağız. Takımımız bu maça da hazır olmalı. Kupa mesaisi ile yoğun bir tempo başlıyor. Aytemiz Alanyaspor maçının ardından oynayacağımız Trabzonspor maçı da bizim için çok önemli. O yüzden sakatlıkları bulunan ve cezalı olan oyuncuların biran önce aramıza katılmalarını bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Yazılı Açıklama Forma Cesar 

29 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı