West Brom 1-2 Manchester City Maç Özeti Goller

İngiltere Premier Ligi'nin 8. hafta mücadelesinde liderliğe oynayan Manchester City, West Bromwich'i deplasmanda 23. dakikadan itibaren 10 kişi sürdürdüğü maçı uzatma dakikalarında Dzeko'nun attığı golle 2-1 mağlup etti.
İngiltere Manchester City James Milner Joe Hart Manchester 


lk yarıya Manchester City hızlı başladı ve 7. dakikada ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Micah Richards şansını denedi ancak top kaleci Ben Foster'ın kucağında kaldı. Coşkulu ve istekli bir oyun sergileyen City, 24. dakikada 10 kişi kaldı. James Milner kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

İlk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya West Bromwich rakibinin 10 kişi kalmasını fırsat bilerek de ataklarını artırdı. Ve dakika 68'de Shane Long attığı golle West Bromwich öne 1-0 öne geçti.

Yenilen gol Manchester City'i ve Roberto Mancini'yi adeta kamçıladı. Mancini galibiyeti Dzeko'da buldu ve 78'de oyuna aldığı Dzeko, 2 dakika sonra dakika 80'de takımına eşitliği getiren golü kaydetti: 1-1.

Artık son anlar oynanırken West Bromwich gole yaklaştı ancak kaleci Joe Hart topu kornere çeldi. Kullanılan korner karşı atak olarak Manchester City'nin lehine döndü ve kontratağa kalkan City'de Agüero sağ kanattan topu alıp West Bromwich yarı sahasına kadar taşıdı. Bindirme yapan ve boş pozisyonda bulunan Dzeko'ya yerden attığı pasa Dzeko gelişine yerden şutunu attı ve Ben Foster'ı avlamayı bildi: 1-2.

Bu golden sonra son saniyelerde gol arayan Bromwich'in çabaları yetersiz kaldı ve hakem 90 dakikanın bittiğini belirten düdüğü çaldı.

22 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı