Webo: Türkiyede Irkçılık Yok

Fenerbahçe'nin Kamerunlu yıldızı Webo, Beyaz Futbol'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Aykut Kocaman Fenerbahçe Irkçılık Aziz Yıldırım Pierre Webo 


Afrika'ya giden Beyaz TV mikrofanlarına özel röportaj veren Webo, geçen sezon iyi olduklarını belirtti. Kamerunlu yıldız Webo; ' ' Türkiye kupasını aldık ve Avrupa ' da yarı final oynadık. Ligde de ikinci olduk. bence dengeli bir sezon çıkardık. Ben de Fenerbahçe ' ye transfer olduktan sonra iyi işler yaptığımı düşünüyorum. Benim için de iyi bir sezondu. Önceki sezon 15 gol attım. Bu sezonda 16 gol attım. Gelecek sezon daha fazla gol atmayı umuyorum. Türkiye ve Avrupa Kupası ' nda maçlarda da skora katkı yaptım. Gelecek sezon daha zorlu olacak. Çok çalışıp formda kalmak istiyorum. Fenerbahçe büyük bir kulüp ve ben bu kulübü çok seviyorum. Taraftarlarımızı da mutlu etmek istiyorum ' ' dedi.

AYKUT KOCAMAN ' IN İSTİFASINA ŞAŞIRDIM

Teknik direktör Aykut Kocaman ' ın istifa etmesine şaşırdığını söyleyen tecrübeli golcü; Aykut hoca iyi bir insandı. Şahsen çok üzüldüm. Fenerbahçe ' ye beni o getirdi. Onun ayrılığı şaşırttı. Büyük bir hocaydı. Eğer bu kararı aldıysa bildiği vardır, saygı duymak gerek. Bu konuda pek yorum yapmak istemiyorum. Aykut hoca bana güvenirdi. Kendisine bundan sonra iyi dileklerimi sunuyorum ' ' ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BAŞKANDIR!

Webo, başkan Aziz Yıldırım için de ' ' Başkan başkandır. O da iyi bir insan. Kendisiyle birkaç kez görüşme fırsatım oldu. Hep iyi şeylerden bahsettik. Fazla detaylı bir sohbetimiz olmadı ' ' dedi.

UEFA HAKSIZLIK YAPTI!

Fenerbahçe ' nin UEFA sürecine değinen Webo; ' ' UEFA büyük bir kurum. Ama bazen hatalar da yapabiliyorlar. Mallorca ' da oynarken bizi de Avrupa ' dan men etmişlerdi. UEFA Avrupa futbolu için iyi işler de yapıyor tabii ki. Biz futbolcular için Avrupa Kupaları ' na katılmak için mücadele ettik ve bu hakkı elde ettik. Ama bize izin vermiyorlar. Bu kararı alırken futbolcuları düşünen yok. Biz futbolun en önemli parçasıyız ' ' diye konuştu.

BU YIL ŞAMPİYONLUK ŞART

Yeni sezon hakkında konuşan Webo; ' ' Fenerbahçe büyük bir camia. Katıldığı her kupayı ister. Ama en çok lig şampiyonluğuna odaklanacağız. Çünkü Fenerbahçe ' nin 3 yıl üst üste şampiyonluktan uzak kalması bizim için iyi olmaz ' ' dedi.

GALATASARAY FORMASI GİYMEM

Galatasaray ' ın defans oyuncusu Dany ' nin Kamerun ' da organize ettiği karşılaşmada oynayan oyuncuların aksine Galatasaray forması giymeyen Webo; Asla o formayı giymem. Çünkü bu Fenerbahçe taraftarlarının hoşuna gitmez. Dany, benden bu istekte bulundu ancak ben Fenerbahçe formasıyla oynamayı tercih ettim ' ' dedi.

HOLMEN ' E KEFİLİM

İstanbul Büyükşehir Belediye ' den takım arkadaşı olan Holmen ' in Fenerbahçe ' ye transferine değinen Webo, ' ' Holmen adına çok mutlu oldum. O gerçekten iyi bir isim. Belediye ligden düşse de onun performansı iyiydi. Onunla iyi arkadaştık. Fenerbahçe ' de yükselişe geçecektir. Keza buradaki antrenman ve maç seviyesi daha yüksek. Burası Fenerbahçe! Buraya gelen her oyuncuya birşeyler katar ' ' söyleminde bulundu.

SAHA İÇİ VE DIŞI BİZLE UĞRAŞILDI

Webo çarpıcı açıklamalarda bulunarak ' ' Geçen sezon şampiyonluğu kaçırdık. Ama bu durum sadece geçen sezonla alakalı değil. Son yıllarda Fenerbahçe zor dönemlerden geçti. Saha içinin yanı sıra dışında da büyük sıkıntılar yaşandı. Ancak yeni sezonda bu durumları aşmaya çalışacağız. Geçen sezonu unutup yeni yıla motive olacağız ' ' dedi.

TÜRKİYE ' DE IRKÇILIK YOK

Derbi yaşanan üzücü olaylara da değinen Webo; ' ' Drogba ile birlikte başbakanı ziyaret ettiğimizde söylemiştim. Türkiye ' de insanlar bize karşı çok iyiler. Irkçılık iddiaları Türkiye imajı için hoş değil. Türk insanı bu durumların çok uzağında. Bu konuyu uzatmamak gerek. 2 yıldır buradayım. İnsanlar bana hiç kötü davranmadı. Güzel şehirde güzel insanlarla yaşıyorum. Her yerde bana iyi davranıyorlar.

29 Temmuz 2013 Pazartesi günü yayınlandı