Türkiye Muay Thai Şampiyonası Başladı

Muay Thai Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası, Kuşadası'nda başladı. Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla Kuşadası Belediyesi Kuşadası Uğur İnan Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya 42 ilden 455 sporcu katılıyor.
Belediye Başkanı Folklor Kuşadası Belediyesi Türkiye Muay Thai Federasyonu Mustafa Esen 


30 Mart'a kadar devam edecek olan şampiyonanın açılış töreninde sahne alan Kuşadası Folklor Araştırma Derneği (KUFAD) Halk Oyunları ekibinin yaptığı gösteri büyük alkış aldı. Açılışta konuşan Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Türkiye'de Muay Thai sporuyla uğraşan 2 bini aşkın sporcu bulunduğunu söyledi. Durna, Muay Thai'nin yağlı güreşte olduğu gibi müzik ve davul zurna eşliğinde yapılan bir spor dalı olduğunu söyledi. Kuşadası'ndaki Türkiye şampiyonasının, yönetim, teknik ve bölge yürütme kurulları istişare kararları gereğince büyükler kategorisinde A divisyon ve B divisyon sistemiyle, bayanlar ve gençler kategorilerinin ise tek sistemle yapılacağını kaydeden Durna, dünyada 89 ülkede gerçekleşen müsabakalara 31 lisanslı sporcuyla katılarak dereceler elde ettiklerini dile getirdi. Bu spor dalından Türkiye'den dünya birincileri çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Durna, hem ülkenin hem de sporcuların ismini dünyaya duyurmak istediklerini belirtti.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de törende yaptığı konuşmada sporculara başarılar dileyerek, ' Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ün özellikle bu tür organizasyonları desteklemesi Kuşadası adına sevinç verici. Bu tür spor faaliyetleri özellikle gençlerimiz için çok faydalı Kuşadası olarak biz her zaman sporun ve sporcunun yanındayız ' dedi.
Açılışta konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ise Kuşadası'nın tüm spor dallarına ev sahipliği yapan önemli bir merkez haline gelmeye başladığını söyleyerek, ' Görevde bulunduğumuz 3 yıl zarfında basketboldan voleybola, Karateden, yelken yarışlarına ve atletizme kadar birçok önemli turnuvaya ev sahipliği yaptık. Bugün de Muay Thai Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyorum ' şeklinde konuştu.

Büyük ilgi gören Muay Thai Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası'na katkılarından dolayı Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna tarafından Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Aydın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Gökçel Özdemir'e teşekkür plaketi verildi.
28 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı