Türkiye Çocuk Ve Yıldızlar Satranç Ligi Finali

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan Türkiye Çocuk Satranç Ligi ile Yıldızlar Satranç Ligi finalleri Gaziantep'te başladı.
Belediye Başkanı Şehitkamil Belediyesi Mehmet Aydın Ulusal Egemenlik 


Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde başlayan finallere Türkiye'nin dört bir yanından sporcular katıldı. Finallerde derece elde edebilmek için ter döken ve hamlelerini oldukça dikkatli atan sporcular, bir birlerini 'mat' edebilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Sporcuların heyecanlarına ortak olan velilerde, çocuklarının oyundaki hamlelerini pür dikkat izledi.

Turnuvanın açılaş konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Fatih Remzi Ekinci, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Şehitkamil Belediyesi'nin tüm spor alanlarında yer aldığını ve bütün spor branşlarını önemsemelerine rağmen satranç sporuna ayrı bir tutku beslediklerini dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ' Şehitkamil olarak tüm spor branşlarında faaliyetlerimizi göstermeye devam ediyoruz. Ancak satrancın bizde ayrı bir yeri var. Özellikle 23 Nisan ve 29 Ekim geleneksel satranç turnuvalarımız Gaziantep'in vazgeçilmez turnuvalarından birileri oldu. Geçen hafta itibariyle burada 685 sporcunun katıldığı '23 Nisan Turnuvası'nı gerçekleştirdik. Bugün burada Türkiye Çocuklar ve Yıldızlar Finalinin yapılmasından ötürü mutluluk duyuyorum Tüm katılımcılara başarılar diliyorum ' dedi.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise, ' Satranç sporu zihinsel gelişime katlı sağlayan bir spor dalı. Şehitkamil Belediyesi'ni böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için ve satranç sporunu benimsediği için teşekkür ediyorum, kutluyorum ' diye konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvanın açılış hamlesini Kaymakam Aydın ile Belediye Başkanı Fadıloğlu birlikte yaptı.

21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı