TBF 6. Olağan Genel Kurulu'da Aziz Yıldırım Rüzgarı -1

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ' Bu federasyon (TBF) özerk midir, değil midir, önce bu soruya cevap verilmesi gerekiyor. Eğer özerk bir federasyonsa artık devletin delegelerinin bu listelerde olmaması gerekiyor ' dedi.
Efes Basketbol Anadolu Efes Aziz Yıldırım Ali Doğan 


Türkiye Basketbol Federasyonu ' nun (TBF) seçimli olağan genel kurulu bugün Ankara Rixos Oteli ' nde gerçekleştiriliyor. Mevcut başkan Turgay Demirel ile Ülkerspor Kulübü ' nün eski başkanı Ali Doğan ' ın başkanlık için yarışacağı genel kurula, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile delegeler katıldı.
TBF 6. Olağan Genel Kurulu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından başladı. Divan Kurulu Başkanlığı ' na Prof. Dr. Erdal Poyrazoğlu seçildi ve ardından ana statüdeki değişiklikle ilgili oylamaya geçildi.

Ana statüdeki değişikliğin blok olarak kabul edilmesinin oylanmasına ilişkin söz alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ' Oylamaya sunacağınız konuyla ilgili önce şunu söyleyeyim. Bu daha bizim elimize geçmedi, içeride çanta dağıtıyorlar, onun içine koymuşlar, onun içinde veriyorlar. Daha önce bize gönderilmesi lazım. Biz buranın delegesiysek bunu görmeliyiz, okumalıyız ve düşüncelerimizi burada söylemeliyiz” diye konuştu.

' Bu federasyon özerk midir, değil midir ? ' soran Yıldırım, şunları kaydetti:

' Önce bu soruya cevap verilmesi gerekiyor. Eğer özerk bir federasyonsa artık devletin delegelerinin bu listelerde olmaması gerekiyor. Eğer federasyon eliyle değil devlet eliyle yönetilecekse bu toplantıya gerek yok, seçime de gerek yok, insanların gelip de zamanlarını boşa geçirmesine de gerek yok. Bizlerin bu konuda kendi düşünce ve fikirlerini açıkça beyan etmesi gerekir. Halbuki çanta içerisinde verildi ben çantayı almadım '
Öte yandan genel kurulda oy kullanacak delegeler şöyle:
Spor Genel Müdürlüğü - 17 delege oy kullanacak
Basketbol Federasyonu Eski Başkanı - 2 delege oy kullanacak
Milli Olimpiyat Komitesi - 2 delege oy kullanacak
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu - 2 delege oy kullanacak
Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi - 2 delege oy kullanacak
Eski milli takım antrenörleri - 5 delege oy kullanacak
FIBA Hakemi - 2 delege oy kullanacak
Eski milli sporcular - 5 delege oy kullanacak
Beko Basketbol lig temsilcileri - 69 delege oy kullanacak
Diğer Ligler - 33 delege oy kullanacak
Bölgesel ligler - 31 delege oy kullanacak
7 delege ise mazeret bildirerek katılmayacak.
18 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı