Tanju Çolak: Türk futbolunu FETÖ'cülerden temizlemek lazım

Tanju Çolak, ABD'ye kaçan, FETÖ'nün yanında olan Hakan Şükür'ün hainlerle birlikte hareket ettiğini söyledi.
15 Temmuz Darbesi 15 Temmuz Darbe Girişimi Tanju Çolak Fetö Terör Örgütü 


Avrupa gol kralı unvanlı, eski milli futbolcu Tanju Çolak, Fethullahçı Terör Örgütü için şunları söyledi: ' Hakan Şükür ve arkadaşlarının yaymaya çalıştığı, onların sahiplenmediği kişilerin dışa itildiği bir ortam vardı. FETÖ'cü olmadığım için hiçbir televizyon kanalında iş yapamadım. Hakan Şükür'e sesleniyorum, bu kadar hainlik yapan, milletine silah sıkan bu terör örgütünü nasıl sahiplenirsin.

Hakan Şükür'ün bonservisi FETÖ'de. Bir yere kımıldayamaz. Spor camiasının yüzde 30'unun bu örgütten olduğunu biliyorum. Sadece futbolcular değil, yönetici ve menajerlerin içinde de FETÖ'cüler var. 15 yıl onların içinde, onlara hizmet etmiş, birlikte hareket etmiş, onların ekmeğinden yemiş ve 'biz döndük' diyenler de var. Nasıl döndün, nereye döndün bunun da hesabı sorulmalı. Aziz Yıldırım'ın haklılığının bir kez daha ortaya çıktığının kanıtıdır bunlar.

15-20 SENEDİR ÖRGÜTLENİYORLARDI

Samsunspor ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Celil Sağır da Futbol Arena'ya verdiği röportajda bu örgütlenmenin 15-20 senedir olduğunu belirtip şöyle konuştu: ' Beni de içlerine çekmeye çalıştılar ama girmedim. Zaten girseydim bugün iyi yerlere gelmiştim.

Cemaate yakınlığın kaymağını yiyip pek çok insan iyi yerlere geldi. 2007 yılında Samsunspor'la ilk görüşmede anlaşamadım. Yolda yürürken bir adam yanıma geldi ve ' Ben şu caminin müezziniyim yöneticiler gelirler istersen konuşur hallederim ' dedi. ' İşimiz size kaldıysa vay halimize ' dedim. Zaten sonrasında da anlaşma olmadı. Türkiye'de temizlik isteniyorsa futbolun içine girilmeli. Kimse salağa yatmasın. '
25 Temmuz 2016 Pazartesi günü yayınlandı