Sivasspor, Beşiktaş hazırlıklarını sürdürdü

Antrenmandan detaylar
Mel B Devre Arası Fikstür Rektör Basın Mensupları 

-Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın açıklamaları

- - Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba:- “Bu yarıyı Beşiktaş maçını kazanarak geçirirsek mükemmel bir iş yapmış oluruz” SİVAS

- Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, ilk yarının son haftasında Beşiktaş karşısında elde edecekleri galibiyetin kendi açılarından önemli olduğunu söyledi.

Sivasspor ligin son haftasında evinde ağırlayacağı Beşiktaş karşısında galip gelerek ilk yarıyı güzel bir şekilde tamamlamanın planlarını yapıyor. Beşiktaş müsabakasının hazırlıklarını evinde sürdüren Sivassporlu futbolcular bugün Teknik Direktör Samet Aybaba nezaretinde çalıştılar. İdmana sakatlığı bulunan Ziya katılmadı. Zor bir maç olacak. İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aybaba, ilk yarının son haftasında zor bir maça çıkacaklarını belirtip, “Son 6 maçta son derece sıkışık bir fikstür trafiğine girdik maalesef. Zor maçlar oynadık. En sonuncusunu oynayacağız şimdi. Beşiktaş’ı söylemeye gerek yok. Türkiye’nin en iyi takımlarından bir tanesi. İyi oynadığı maçlar var. Ligde biraz geride kalmış görünüyor ama son Osmanlıspor maçı bunun olmadığını gösterdi. Biz de iyi bir takımız. Bir çok şeyi iyi yapıyoruz. Küçük küçük hatalarımız, sıkıntılarımız var. Onları da gidereceğiz. Bu maçta mutlaka oyun kalitesini ortaya koymak istiyoruz. Başakşehir maçındaki gibi disiplinli, belli bir alanı daraltarak, rakibin çok iyi yaptığı şeyleri yaptırmayarak, puan veya puanlar kazanıp ilk yarıyı bitirmek istiyoruz” dedi.
Adil davranıyoruz. Aybaba, devre arası transferleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bunları biz tayin etmiyoruz. Oyuncular kendileri tayin ediyor, biliyorsunuz. Biz burada çalışıyoruz herkese eşit davranıyoruz. Adil ve adaletli davranıyoruz. Bakıyoruz sonunda bu oyuncu bu kulübe yararlı olamaz diye düşünüyoruz. Hem oyuncunun önünü açmak için hem de kulübün belirli kısıtlı bütçesini doğru kullanmak için bazı oyuncularımızla yollarımız ayrılıyor. Onların yerine yapabileceklerini düşündüğümüz başka oyuncular alıyoruz. Bu demek değil ki onlar gelip daha iyisini yapacak. Onlara bakacağız. Bu şekilde futbol bir döngüdür, bunu devam ettireceğiz" dedi.
Mükemmel iş yapmış oluruz. Aybaba, Beşiktaş galibiyetinin mükemmel bir sonuç olacağını ifade edip, “Biz aynı şeyleri düşünüyoruz. Biz bir kere oyun olarak bir şeyler kanıtlamak istedik. Bence Türkiye’de şu anda gerçekten de Sivasspor'u seyredenler var. Oynadığımız oyunu beğeniyorlar. Tabii bunları puanlarla süslemek en mantıklısı, doğal olanı da yapıyoruz. Eğer bu yarıyı Beşiktaş maçını kazanarak geçirirsek mükemmel bir iş yapmış oluruz" şeklinde konuştu.

19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı