Rıza Çalımbay'dan Sezon Değerlendirmesi

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bütün olumsuzluklara rağmen sezonu başarılı bir şekilde bitirdiklerini söyledi.
Son Dizisi Sarılar Rıza Çalımbay Trabzonspor 


Kulüp Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında sezonu değerlendiren Rıza Çalımbay, bu yılın Türkiye futbolu için sıkıntılı bir dönemeç olduğunu söyleyerek, Sivasspor'un da rahatsız olduğu bir yıl geçirdiğini kaydetti. Tüm sıkıntılara rağmen Sivasspor'un başarılı bir sezon geçirdiğini vurgulayan Çalımbay, ' Bu yıl gerçekten başlangıcından bugüne kadar gerçekten Türk futbolu için çok sıkıntılı bir dönemeçti. Bilhassa da bizim çok rahatsız olduğumuz bir yıldı. Bana göre bu sezon geçen sezona göre daha zordu. Ama biz takım olarak iyi bir ekip çalışması yaptık. Sıkıntılı dönemlerde bize sahip çıkan Valimiz olsun, emniyet müdürümüz, belediye başkanımız, başkanımız olmadığı zaman Erdal Sarılar olsun herkes elinden gelen büyük bir destekle bizim bu seneyi atlatmamızda büyük pay sahibi oldular. Tabi ki bunların dışında en büyük şevk futbolcularımızdan geldi. Herkes kapasitesinin zaman zaman çok üzerine çıktı. Hafta arası, Cuma, Cumartesi maçlarımızın hepsinde en iyisini yapan biz olduk. 8 maçın 6'sını galibiyet 2'sini beraberlikle bitiren tek takımız. Deplasmanlarda belki de her maçta gol atan tek takımız. Erkesin belki de bu süreçten en çok etkilenen takım olacağını düşünerek ve Sivasspor'un da kesinlikle düşeceğini düşünenler oldu. Ama biz oyuncularımızla beraber inanılmaz şekilde performans çizdik ' dedi.

Play-off'tan çıkmak istediklerini fakat şansızlıklar sonucu istediklerinin olmadığını ifade eden teknik direktör Çalımbay, ' Bizim hedefimiz olan ilk 8'di, yakaladık. Belki hakem hataları olmasa, inanılmaz şekilde hakem hataları yaşadık. Biz belki ligi 4. dahi bitirebilirdik. Çünkü çok kritik puanlar kaybettik. Bilhassa Trabzonspor maçında bana göre hakemin çok büyük etkisi oldu o maçta. Trabzon'da mağlup olmamızın belki de 4.'lüğü kaybettiğimiz bir maçtı o maç. Her türlü zorluğa rağmen kesinlikle hedefimizden şaşmadık. İlk 8'deki hedefimiz kesinlikle Play-off'tan çıkmaktı. Oradan da çıkardık. He aynı oyuncularımız oynadığından dolayı bir yorgunluk baş gösterdi. Ama orada bile çok şanssızlık yaşadık. Son 3 maçta üç tane penaltı kaçırdık, kırılma penaltıları. 3 maçı da 10 kişi tamamladık. Çok bariz hakem hataları ve tabi ki bizim de hatalarımızdan dolayı istediğimiz netice olmadı. Bu sezonu bütün zorluklara rağmen Sivasspor çok iyi bitirmiştir. Bizim şimdi bütün amacımız en son maçımız olan Eskişehir'i yenip bitirmek istiyoruz ' ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon için kulüple görüşeceklerini belirten Rıza Çalımbay, ' Artık önümüzdeki seneyle ilgili kulübümüzle görüşeceğiz. Anlaştığımız takdirde zaten bütün transferlerimizi hemen hemen kafa olarak bitirmiş durumdayız. Bulduğumuz oyuncuları 1 hafta 10 gün içinde bitirip önümüzdeki yılla ilgili çalışmalara başlayacağız. Ama şuanda net bir şey yok. Tabi ki burası bizim memleketimiz, kulübümüzden de memnunuz, oyuncu arkadaşlarımızdan da memnunuz. Takviye olduğu takdirde çok daha iyi olacağından da eminiz. Biz hedefi yükselttik, seneye daha da başarılı olmamız gerekiyor ' ifadelerini kullandı.

Transferler hakkında da bilgi veren Çalımbay, ' Eneramo kesin değil ama büyük bir ihtimalle ayrılıyor. Onun dışında bizim ayırmak istediğimiz birkaç arkadaşımız olacak. Ondan sonra da 7-8 tane yaptığımız takviyeyle de bu takım yoluna devam edecektir ' dedi.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
11 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı