Real Madrid - Manchester United: 1-1 Maçın Özeti

Real Madrid - Manchester United: 1-1 Maçın Özeti ve Golleri... Real Madrid sahasında Manchester United'ı konuk etti. Real Madrid ile Manchester United mücadelesinde büyük heyecan yaşandı. Santiago Bernabeu'daki Real Madrid Manchester United maçı 1-1 sonuçlandı. Real Madrid'in Manchester United karşısında golünü C.Ronaldo attı. Manchester United'ın golünü ise Welbeck kaydetti. Real Madrid Manchester United maçı D-Smart Smartspor'dan canlı yayınlandı. Real Madrid Manchester United Maçını F. Brych‎ yönetti. İşte Real Madrid Manchester United maçın özeti...
Mesut Özil Cristiano Ronaldo Real Madrid Ronaldo 


GALATASARAY - MANCHESTER UNİTED MAÇ ÖZETİ



Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mutlaka zafer hedefleyen Real Madrid, ikinci tur ilk maçında Santiago Bernabeu'da Manchester United ile karşı karşıya geldi. Perdeyi Welbeck açtı, Ronaldo kapattı. Böylece Real Madrid, pek istemediği bir sonuç aldı ancak futbolu ile alkış topladı.

Önce Welbeck, Sonra Ronaldo...

Ev sahibi Real Madrid, karşılaşmaya kontrollü ve bir o kadar da istekli bir giriş yaptı. Manchester United'a pozisyon vermeyen Real Madrid, ilk 10 dakika içerisinde kısa paslarla rakip alanda etkili olmanın yollarını aradı.

Karşılaşmanın 9. dakikasında Cristiano Ronaldo Jones'tan sıyrıldı, rakip ceza sahası içine girdi, pasını aktardı ancak Manu savumması tehlikeyi önlemeyi başardı. 11. dakikada
Mesut Özil soldan rakip ceza alanı içine güzel bir koşu ile girdi, ortasını yaptı ancak top kimseye değmeden uzaklaştı. 13. dakikada Shinji Kagawa bir deparla rakip alana hareketlenmek istedi, seken topta kaleci ile karşı karşıya kalabilirdi ancak Diego Lopez Kagawa'yı aşan topu kontrol etmeyi başardı.

18. dakikada Mesut Özil harika bir koşu ile rakip ceza sahasının önüne kadar hareketlendi, şut açısını da buldu ancak defans son anda ayağı ile müdahale yaparak tehlikeyi önlemeyi başardı. Real Madrid, ilk 20 dakika üstün olmasına rağmen ilk golü atan ManU oldu...

20. dakikada kullanılan kornere iyi yükselen Welbeck, takımını güzel bir kafa vuruşu ile 0-1 öne geçirdi. 26. dakikada Fabio Coentrao güzel bir verkaç yaptı, arkasından top sağdan içeriye giren Mesut'un ayaklarında kaldı ancak onun ortasına defans müdahale etti. 27. dakikada Karim Benzema ceza sahasının sağında topla buluştu, ortasnı yaptı ancak arkadaşları kafa vuruşu yapamadı. Devamında seken topu Mesut ortaladı ancak hakem aut kararı verdi. 29. dakikada Ronaldo frikiği kullandı, barajdan döndü. Devamında kendi topuna bir kez daha vuran Ronaldo, gole çok yaklaştı ancak meşin yuvarlak sol direği yalayarak auta çıktı.

30. dakikada Real Madrid beklenen golü atmayı başardı. Angel Di Maria'nın ortasına harika yükselen Ronaldo, kafayla topu ağlara yolladı. 45+1'de Cristiano Ronaldo pozisyonlara girmeye devam etti. Yine rakip alana sokulan Ronaldo'nun şutu auta çıktı.İlk yarı 1-1 sona erdi.

Real Madrid Yüklendi Ama...

Real Madrid ikinci yarıya da benzer bir strateji ile başladı. Kısa paslarla rakip alanda etkili olmanın yollarını arayan Madrid ekibi, bunun yanında defansta boşluklar verince kalesinde de çok tehlikeli pozisyonlar gördü.

49. dakikada Cristiano Ronaldo kaleyi yoklamaya devam ediyor. Ceza sahası önünde sırtı dönük olmasına rağmen kendisine şut açısı bulan Ronaldo, kaleye gönderdi ancak De Gea kontrol etmeyi başardı. 53. dakikada Mesut Özil'den topu alan Angel Di Maria, ceza sahası önünde dizinde bir kere sektirdikten sonra vuruşunu yaptı, top direği yalayarak De Gea'nın bakışları arasında auta çıktı. 62. dakikada Higuain ortaladı, arkada Ronaldo dokundu ancak kaleci De Gea son anda çizgiden çıkardı.

Karşılaşmanın 72. dakikasında Robin van Persie sağ köşeden rakip ceza sahasına güzel bir koşu ile girdi, çok sert vurdu ancak top üst direkten oyun alanına döndü. Bu pozisyonun hemen ardından 73. dakikada Robin van Persie bir anda ceza sahası içinde topla buluştu, topa vole vurmak istedi ancak ıskalayınca etkisiz bir vuruş yaptı. Top buna rağmen kaleye yöneldi ancak Xabi Alonso meşin yuvarlağı son anda çizgiden çıkarmayı başardı.

79. dakikada Real Madrid çok etkili geldi. Ronaldo kanatta topla buluştu. İçeriye yöneldi ve kendisine şut açısı buldu. Soldan içeriye giren Mesut'a pasını verdi, onun şutu da defanstan döndü. Akabinde bu kez Khedira sert vurdu ancak De Gea kurtarmayı başardı.

Real Madrid maçın son bölümünde topa hakim olup pozisyonlar aramaya devam etti. 84. dakikada Cristiano Ronaldo kazanılan frikikte toğun başına geçti, çok düzgün bir vuruş yaptı ancak top üst ağlarda kaldı.

90'da Modric, ceza sahası içine sokuldu, ortasını yaptı, kale önündek Ronaldo tam topa vuracakken defans araya girerek gol olmasını önledi. Karşılaşma ilk yarıda olan 2 gol ile 1-1 sona erdi.

Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
14 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı